Kısa URL: https://ml.md/lc55001
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
15-20 adet kuru incir
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık içi
İncirler ılık suda ıslatılarak 1 saat kadar bekletilir. Yumuşayınca süzülür ve ince ince doğranır.
Öte yandan bir tencerede süt şekerle birlikte kaynamaya bırakılır, ılıyınca içine incirler katılarak karıştırılır. İncirli süt kaynadıktan 7-8 dakika sonra altı söndürülür.
Tenceredeki sütlü incir servis tabağına veya kâselere boşaltılarak üzerine dövülmüş ceviz veya fındık içi serpilerek süslenir. Soğuyunca servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc45098
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
3,884 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
250 gr incir
2 çorba kaşığı şeker
Sütü parmak dayanacak sıcaklığa getiriyoruz incirleri çok ince kıyıyoruz. Kıydığımız incirleri ve şekeri süte katıp karıştıryoruz daha sonra blender la çok az çekiyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp sarıyoruz. 1 gün bekledikten sonra yoğurt kıvamına gelince servise hazır demektir.