Kısa URL: https://ml.md/lc81503
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
1,729 defa indirildi / yazdırıldı
1 Litre süt
15 Adet kuru incir
1 Su Bardağı toz şeker
İlk olarak incirleri doğrayarak üzerine ılık su ekleyin ve bir süre yumuşaması için bekleyin..Diğer tarafta süt ve toz şekeri bir tencereye alarak yoğurt mayalama ısısına kadar getirin. Yani el dayanacak sıcaklığa ulaşacak. Daha sonra yumuşamış incirleri sütün içine ekleyin. El blendırı ile incirleri parçalayın. Daha sonra bu karışımı hiç bekletmeden kaselere bölün. Sıcak ortamda 3-4 saat mayalandırın. Son olarak buzdolabına koyarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün üzerine tarçın ve dövülmüş ceviz ekleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc79966
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2012
1,627 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
2 Çay Bardağı şeker
2 Yemek Kaşığı nişasta
1 Adet vanilya
1 Litre süt
10 Adet incir
İncirleri doğrayıp süt ve düğer malzemeleri karıştırıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz kaselere boşaltıp buzdolabında 1 saat bekletip servis yapıyoruz.