Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kırşehir Yemekleri > İncir Uyutması (Yozgat) (3 adet - 137,737 defa bakıldı)

İncir Uyutması (Yozgat)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İncir Uyutması (Yozgat)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc66696
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2011
5,730 defa indirildi / yazdırıldı




14-15 adet kuru incir
1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için bi miktar tarçın

Kuru incirleri sıcak suda 10-15 dk bekleterek yumuşatın. Sonra incirleri küp küp kesin.
Bir çelik tencereye 1 lt sütü dökün, içine de şekeri atın. Tencerenizi ateşin üzerinde parmağınız sütün sıcaklığına dayanacak hale gelene kadar tutun. Sakın kaynatmayın. Ateşten indirdiğiniz şekerli sütün içine incirleri ve sana yağı katıp blendırla ezin. Hemen koyulaşmaya başlıyor. Muhallebi kıvamında oluyor. İncirler iyice parçalanınca bekletmeden kaplara bölüştürün. 2 saat ortam sıcaklığında, 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne tarçın dökerek servis yapın.



İncir Uyutması (Yozgat)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171964
Gönderme Tarihi: 10.May.2023
151 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 su bardağı süt
8 adet kuru incir

İncirleri sıcak su içine koyup bir saat bekletiyoruz. Yumuşadıktan sonra minik küpler halinde doğrayıp bir kaba alıyoruz. Sütü ısıtıyoruz. Yoğurt mayalama sıcaklığından biraz daha sıcak olunca altını kapatıyoruz. Sıcak sütten kepçeyle alıp incirlerin üzerine koyuyoruz. Tahta kaşıkla eziyoruz ya da blender'la biraz parçalı kalacak şekilde çekiyoruz. İncirleri tencereye koyuyoruz, biraz karıştırıp kaselere pay ediyoruz. Üzerini streçle kapatıp temiz bir bezle örtüyoruz. İki-üç saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis ediyoruz.


İncir Uyuşturması (Yozgat)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179076
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
101 defa indirildi / yazdırıldı




Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi

2,5 Su Bardağı Süt (Keçi Yada Manda Sütü Daha İyi),
7 Adet İncir (150 Gr)
5 Tatlı Kaşığı İri Dövülmüş Ceviz İçi
1 Paket Vanilya

Kuru inciler yıkanır, birkaç dakika suda bekletilip, saplarını kesilir.
İncirler küçük parçalara bölünür.
Süt elimizin yanmayacağı şekilde ocakta ısıtılıp ocağın altı kapatılır.
Isınmış sütün içine incirler eklenir ve blenderla inciler parçalanır. (İncir parçası kalmamasını dikkat ediyoruz)
Kaselere paylaştırıyoruz.
Her bir kasenin üzerine bir tatlı kaşığı ceviz içi koyulur, üzerini hafifçe kaşıkla bastırılır (Bir gün boyunca bekletilirse daha lezzetli olur.)







İncir Uyutması (Yozgat) Tarifleri Kırşehir Yemekleri



(3 adet İncir Uyutması (Yozgat) 137,737 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort