Kısa URL: https://ml.md/lc102580
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2014
3,228 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz (robottan çekilmiş)
11 adet kuru incir (ıslatılıp minik minik doğranmış )
3,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
Margarin, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu bir derin kapta karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. En son incir ve cevizi de ekleyin. İnciri ekledikten sonra hamur biraz yumuşuyor. Bir iki yemek kaşığı un ilave edip hamuru tekrar eski kıvamına getirin. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve avuç içinizde hafifçe bastırın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarın ve ılıdıktan sonra servisten önce üzerine pudra şekeri serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc166941
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İçi için:
4 adet yaş incir
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri
Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken küçük bir tavada, soyup minik minik doğradığımız incirlerin üzerine şekeri atıp orta ateşte çeviriyoruz. İçine cevizi ve tarçını ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Dinlenen hamuru üç bezeye ayırıp merdaneyle açıp kare şekiller veriyoruz. Ortalarına iç harcını koyup yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.