|
İncirli Çörek |
|
nalan
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37616
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2009
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak kıyılmış incir
3 bardak elenmiş un
4 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
3/4 bardak kıyılmış ceviz
1 vurulmuş yumurta
1 bardak süt
2 çorba kaşığı eritilmiş yağ
1/2 bardak portakal marmelatı
İncirleri kaynar suda 15 dakika yumuşatın. Süzerek saplarını kesin. Doğrayarak öyle ölçün. Ün, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. İncir ve cevizleri ilâve edin. Yumurta, süt ve yağla karıştırıp unlu karışıma katın, iyice vurun. Marmelat ilave edip karıştırın. Yağlanmış bir kalıba dökün. 20 dakika bekledikten sonra orta hararetli fırında 60-70 dakika pişirin.
ML® İncirli Çörek için tıklayın ML® İncirli Poğaça için tıklayın
|
İncirli Çörek |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73286
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2012
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
Hamuru için:
100 gr margarin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
İç malzemesi:
1 su bardağı kuru incir
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı (kıyılmış) ceviz içi
1/2 su bardağı su
İçin hazırlanışı; inciri mümkün olduğu kadar ufak doğrayıp 1 çorba kaşığı yağ ve 1/2 su bardağı su ile suyunu çekinceye kadar iyice pişirelim.
1 su bardağı cevizi katıp son bir kere karıştırdıktan sonra ocaktan indirip, soğutalım.
Un hariç bütün malzemeyi karıştırıp aldığı kadar un ilavesi ile güzel bir hamur yoğuralım.
Hamuru 15 dakika dinlendirip yumurta büyüklüğünde parçalar ayıralım.
Ayırdığımız hamur parçasını oklava yardımı ile açıp içine yeteri kadar incirli harçtan koyup, istediğimiz şekilde katlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
170 °C fırında çok hafif renk alıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz elek yardımı ile pudra şekeri serpip, soğuk olarak servis yapalım.
Not: Börek katlama şekilleri: 1-Ay çöreği gibi, 2-Poğaça gibi, 3-Rulo börek gibi katlayıp parmak kalınlığında keserek şekillendirebiliriz.
|
İncirli Çörek |
|
Tazegül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2012
Mesajlar: 34 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc81653
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2012
1,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
6 adet incir
3 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Ilık süt, maya, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 su bardağı dolusu unu karıştırın. 15 dakika dinlendirip geriye kalan unla yoğurun. Üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin. Küp küp doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru yarım santimetre kalınlığında açın. Üzerine margarin sürüp incirli karışımı yayın. Rulo yapıp dilimleyin ve aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kalıp şeklinde çıkarıp keserek servis edin.
|
İncirli Çörek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124622
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2017
964 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardagi un
1 cay bardagi sut
1 adet yumurta
1 fincan seker
50 gr margarin
Yarim su bardagi ilik su
Yarim paket yas maya
Yarim su bardagi pudra sekeri
16 adet kuru incir
1 su bardagi sut
Yarim su bardagi ceviz
Yıkanmış incirleri küçük sos tenceresine alın. Üzerine süt ilave edip pişirin. İncirler iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çukur bir kaba unu aktarın. Ortasını havuz şeklinde açıp, yarım paket yaş ekmek mayası ve ılık sütü ilave edin. Parmak uçlarınızla mayayı eritin. Yumuşatılmış margarin, yumurta ve toz şekeri ekleyip yoğurun. Ele yapismayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle yuvarlak açıp ortasına bir incir ve ceviz yerleştirip yuvarlak şekildez kapatın (hamurun uçlarını ortaya doğru getirerek büzün). Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepside yaklaşık 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpin.
|
|