|
İncirli Muhallebi |
 |
demirhindi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc79438
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2012
1,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Hamurişi
1 Paket vanilya
1 Kg. süt
2 Kahve Fincanı toz şeker
6 Adet taze incir
2 Yemek Kaşığı mısır nişastası
4 Yemek Kaşığı un
İncirlerin kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirip 1/3’ünü ayırın.Muhallebi için incir dışında kalan tüm malzemeyi tencereye alın. Geri kalan inciri de ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip kaselere aktarın. Soğuyunca üzerine ayırdığınız incir sosunu döküp nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
|
İncirli Muhallebi |
 |
zemberek
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83589
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012
1,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 Gr Sana Klasik
1 Paket vanilya
3 Yemek Kaşığı un
1 Yemek Kaşığı buğday nişastası
8 Adet taze incir
4 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı toz şeker
Taze incir dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye alıp orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, indirmeye yakın yağı ekleyip eritin. Ocaktan alın, ılınınca servis bardaklarına paylaştırın. İncirlerin kabuklarını soyup dilimleyin. Soğumuş olan pudinglerin üzerine paylaştırın. Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
|
|