Kısa URL: https://ml.md/lc101533
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2014
3,086 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram margarin
2 tane yumurta
1 tane portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 tane limon kabuğu rendesi ve suyu
300 gram damla çikolata
2 çorba kaşığı bergamotlu çay
250 gram şeker
Aldığı kadar un
İlk olarak margarin güzelce eritip bir kenarda soğutun. Margarin ve şekeri de iyice çırpıp içine yumurtayı katın. Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. Hamurdan çorba kaşığı ile parçalar alıp, yine çorba kaşığı ile şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 15 dakika süresince pişirin.
200 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2.5-3 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı kuru çay
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
Portakal kabuğu rendesi, çay ve damla çikolatalar hariç diğer tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyin hepsi karışana dek yoğurmaya devam ediyoruz. Tüm malzemeler karıştıktan sonra Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc160511
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2021
255 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
3 su bardağı+2 çorba kaşığı un
200 gram damla çikolata
200 gram tereyağı
Yumurta, esmer şeker ve toz şekeri 5 dakika çırpın. Un, damla çikolata ve tereyağını teker teker ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayarak 8-10 cm kalınlığında ve ince uzun rulolar yapın. Derin dondurucuda 2 saat dinlendirin. Çıkarıp, 2-3 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Çayın yanında servis yapın.