Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Ülkelerin Yemekleri > İrlanda Yahnisi (2 adet - 103,458 defa bakıldı)

İrlanda Yahnisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İrlanda Yahnisi

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61006
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011
3,869 defa indirildi / yazdırıldı




12 parça (her biri yaklaşık 100 grlık) gerdan kısmından kuzu eti
1500 gr patates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
500 gr soğan (iri doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
500 gr (2+1/2 su bardağı) soğuk su

Etlerin yağlarını iyice ayıklayınız. Büyük bir tencerenin dibine bir sıra dilimlenmiş patates döşeyip üstünü sıvama soğan, sonra da bir sıra etle örtünüz. Biraz tuz, biber ve kekik serpiniz.
Bütün malzemeyi en üste patates sırası gelecek biçimde döşeyiniz.
Suyu ekleyip tencereyi orta ateşe oturtarak kaynatınız. Su kaynayınca, ateşin altını kısıp kapağını kapayarak, yavaş yavaş 2-2,5 saat, etler yumuşayana kadar pişiriniz. Arasıra patateslerin dibe yapışmaması için tencereyi silkeleyiniz.
Tencereyi ateşten alıp, yahninizi geniş bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Not: İrlanda yahnisini tek başına ya da lahana ile servis edebilirsiniz.


İrlanda Yahnisi

semra bacı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.11.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Midyat
Kısa URL: https://ml.md/lc153996
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2020
740 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilogram kemikli kuzu eti
1,5 kilogram patates
1 kilogram havuç
2 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı taze kekik
Et suyu için:
Kuzunun kemikleri
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
Yarım kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
2 dal taze kekik
2-3 dal maydanoz
5-6 adet tane karabiber
Servis için:
Maydanoz
Frenk soğanı

Öncelikle etin kemiklerini ayırıp büyük bir tencereye alın.
Soğanı, havucu, kereviz sapını dörde bölüp kemiklere ekleyin.
Otları, tane karabiberleri ve tuzu da ilave edin.
Üzerine 3 litre su ekleyip kaynatın.
Ardından altını kısıp kapağı açık halde 2 saat kısık ateşte pişirin.
Bu sürenin sonunda et suyunu çözüp kemikleri ve sebzeleri alın.
Suyu tekrar tencereye alın ve miktarı 1,5 litreye inene kadar pişirmeye devam edin.
Yemek için ayırdığınız etleri iri parçalar halinde kesin.
Patatesleri de etlerle aynı büyüklükte doğrayın.
Havuçları biraz daha küçük kesin, soğanı ise yuvarlak yuvarlak doğrayın.
Eti başka bir tencereye alın.
Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynayana kadar bekleyin.
Altını kısıp içine havuçları ve soğanları ilave edin ve karıştırın.
10 dakika daha pişirdikten sonra patatesleri ve kekiği de ilave edin.
Etler yumuşayana kadar 15-20 dakika daha pişirin.
Ocaktan aldığınız yemeği kapağını kapatıp 15 dakika kadar demlendirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin.







İrlanda Yahnisi Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(2 adet İrlanda Yahnisi 103,458 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort