Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > İrmik Helvası (Isparta) (1 adet - 201,043 defa bakıldı)

İrmik Helvası (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İrmik Helvası (Isparta)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105072
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2015
4,286 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

4 Çay Bardağı İrmik
4 Çay Bardağı Toz Şeker
5 Çay Bardağı Su
2 Çay Bardağı Süt
4 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Tabağı Çam Fıstığı
Tarçın

Bir tencerede yağ eritilip, içine irmik ile çam fıstıkları katılır. Sürekli karıştırılarak irmik kavrulur. Çam fıstıkları pembeleşince kavurma işlemi tamamlanmıştır. Diğer bir tencerede su, süt ve şeker kaynatılıp, kavrulan irmiğe kaynar vaziyette eklemek için hazır hale getirilir. Sıcak şerbet, kavrulmuş sıcak irmiğin üzerine yavaşça dökülür. Şerbet irmik üzerine dökülürken de malzeme sürekli karıştırılmalıdır. Tüm şerbet döküldükten sonra ıslak helva, 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocak söndürülür. Tencerenin üzerine bir bez örtülüp dinlenmeye bırakılır. Başlangıçta 3-4 dakikada bir, daha sonra ise biraz daha seyrek olarak helva soğuyana kadar bir çatalının ucu ile helva sürekli karıştırılır. İrmik tanelerinin zilmemesine özen gösterilmelidir. Bu işlem ile helvanın topakları parçalanacak ve irmik taneleri havalandırılıp birbirilerinden ayrılacaktır. elva soğuyup kuruyunca üzerine tarçın ilave edilip servis yapılır.







İrmik Helvası (Isparta) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet İrmik Helvası (Isparta) 201,043 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort