| 
 
 
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
sıcak köşe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51729 
Gönderme Tarihi: 17.May.2010 
3,335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı irmik
 
1 su bardağı eritilmiş sadeyağ
 
2,5 bardak toz şeker
 
3,5 bardak süt
 
yarım kahve fincanı beyaz antepfıstığı
 
 
Derince bir tencereye yağı koyun. Yağ hafif kızınca, buna irmiği ve fıstıkları ekleyin. Ortadan az hafif ateşte fıstıkların rengi sararıncaya kadar, 45-50 dakika, devamlı karıştırmak suretiyle irmiğin meyanesi gelinceye kadar pişirin. (Bu arada irmik koyulaşmadan pembemsi bir renk almalıdır. Rengin koyulaşması, irmiğin fazla kavrulduğunu gösterir. O zaman ateşi derhal hafifletmek gerekir. İrmik 45 dakikadan önce pişip kavrulacak olursa, helva lezzetli olmaz.) Sonra buna bir tarafta kaynamakta olan sütü eyleyerek karıştırın. Hemen toz şekeri de koyup, iyice karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın. Hafif ateşte 20 dakika kadar helvayı demlemeye bırakın. Sonra tencereyi ateşten indirin. 15-20 dakika bekleyin. Helva ılındıktan sonra servis yapın.
  
 | 
İRMİK HELVASI | 
  | 
Hilal Kutlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54414 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010 
3,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:
 
2 su bardağı kalın irmik
 
2 su bardağı toz şeker
 
3,5 su bardağı süt ya da su
 
1/2 kahve fincanı çam fıstığı
 
3/4 paket margarin
 
Üzerine koymak için:
 
Pudra şekeri ve tarçın
 
 
YAPILIŞI:
 
Margarini ve çamfıstıklarını tencereye koyup, birazcık kavuralım.
 
Çam fıstıkları renk alınca, irmiği ilave edip, orta kuvvetteki ateşte kavuralım.
 
Meyanesi geldiği zaman, kaynattığımız sütü ilave edip, bir kere daha karıştıralım ve tozş ekerini ilave edelim.
 
Karıştırarak sütü çektirip, ocaktan alıp, demlenmeye bırakalım.
 
Yeneceği zaman, üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek, servis yapalım.
  
 | 
İRMİK HELVASI | 
  | 
kır çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58808 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010 
3,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. irmik
 
150 gr. sâde yağ
 
50 gr. badem
 
1 litre süt
 
500 gr. toz şeker
 
 
Bademlerin kabuğu soyulur ek yerlerinden ikiye ayrılır. Bakır bir tencerede 150 gr. yağ ile hafif pembeleşene kadar kavrulur. Diğer bir kapta kaynamakta olan 1 litre şekerli süt ilave edilir. Hafif ateşte karıştırarak süt çektirilir. Ateşten alınır. Soğuduktan sonra dilimlere kesilerek tabağa alınır.
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59093 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011 
3,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
300 g irmik (5.1/2 fincan)
 
175 g Sana (9 çorba kasığı)
 
300 g Şeker (4.1/3 fincan)
 
750 g Su (3 bardak)
 
1/2 fincan kabukları soyulmuş badem
 
 
İçinde kızgın halde 175 g Sana (9 çorba kaşığı) bulunan bir tencereye 300 g irmik (5.1/2 fincan) ve 1/2 fincan kabukları soyulmuş badem koyarak, orta ısıdaki ateşte 40-45 dakika bir taraftan karıştırmak suretiyle kavurunuz. (Bu müddeti bademlerin sararması ve irmiğin esmerleşmesiyle âyar edebilirsiniz.)
 
İrmik kavrulunca buna 750 g sıcak su (3 bardak) ile 300 g şeker (4.1/3 fincan) ilâve ediniz ve iyice karıştırdıktan sonra hafif ateşte 15-20 dakika kadar pişmeye bırakınız. Helva pişince ılıtınız ve karıştırarak servis yapınız.
 
 
Not: İrmik helvasının daha güzel olmasını arzu edenler, 750 g su yerine süt kullanabilirler.
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
esma hatun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.01.2011 
Mesajlar: 20 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59186 
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2011 
3,085 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram margarin
 
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
 
4 su bardağı irmik
 
4 su bardağı süt
 
4 su bardağı tozşeker
 
 
Margarini tencereye alın. Dolmalık fıstığı ilave edin ve pembeleşene dek kavurun. Sonra irmiği ekleyin. Karıştırarak, irmik altın sarısı renk alana dek kavurun. Ayrı tencerede kaynattığınız irmiğe süt ve şekeri ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte demlendirip, servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019
  
 | 
İRMİK HELVASI | 
  | 
bal köpüğü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.03.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62368 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2011 
2,921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram irmik
 
3-4 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gram badem veya fıstık
 
1,5 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Tereyağını tencerede eritiniz. İçine irmik ve fıstıkları atınız. Tahta kaşıkla karıştırınız. Fıstıklar kızarınca suyu dökünüz, karıştırınız. Hemen kapağını örtek çok hafif ateşe alınız. 10 dakika sonra şeker serpip karıştırınız. Tekrar kapayınız. Biraz sonra servis tabağına boşaltınız.
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
sunu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62643 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2011 
3,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram irmik
 
250 gram pudra şekeri
 
6 kaşık tereyağı
 
100 gram badem
 
1 litre süt
 
 
Kabuğu çıkmış badem, tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulacak. İrmik ilâve edilerek 20 dakika daha kavrulacak. Diğer bir tarafta şeker, süt, kaynatılıp irmiğe ilâve edilecek. Suyu bitinceye kadar hafif ateşte kalacak. Ateşten indirilerek, kapağı iyice kapanıp 1 saat dinlendirilecek.
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66786 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011 
3,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı irmik
 
2 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
 
Süt, tereyağı ve şekeri bir tencereye koyalım. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtalım. Arada bir tahta kaşıkla karıştırarak 11 bir taşım kaynatalım, ateşten alalım. Şerbet kaynarken fıstığı kavurmaya başlayalım. İrmik ve fıstığı kalın tabanlı bir tencereye koyalım. Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 40-50 dakika kadar kavuralım. İrmik tenceresini ateşten alalım. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek üzerine sıcak şerbeti ilave edelim. (Bu sırada sıçrar, dikkat edelim) Tencereyi tekrar ateşe oturtalım. Karıştırmaya devam ederek çok kısık ateşte irmik şerbeti çekene kadar pişirelim. Ateşten alalım. Tencerenin üzerine bir bez örtelim. Onun da üzerine kapağını kapatalım. Bu şekilde 15-20 dakika demlendirelim. Tahta kaşıkla dikkatlice kanştırarak servis tabağına alalım. Ilık olarak servis yapalım.
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
dava adamı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2011 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66917 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011 
3,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı irmik
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
3 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
3 dolu çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı tozşeker
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
 
İrmik ve dolmalık fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte fıstığın rengi dönene kadar kavurun.  Diğer taraftan ayrı bir tencerede süt, su ve tereyağını kaynatın. Tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, tozşeker eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı irmiğin içine yavaşça ilave edin. Tencerenin ağzına kapatıp yarım saat demlenmeye bırakın.
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
Itrı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68230 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011 
2,873 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı irmik
 
250 gr margarin
 
1.5 su bardağı süt
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı şeker
 
Biraz dolmalık fıstık
 
 
Margarini derince bir tencerede eritelim. Dilediğimiz kadar fıstık ekleyip hafifçe kavuralım. Dileyen fıstıkları helvanın üzerine de serpiştirebilir. İrmiği de ekleyerek 10-15 dakika kavuralım. Ayrı bir tarafta su ve şekeri kaynatalım. Bir kapta da sütü ısıtalım.Kavrulan irmiğe önce şerbeti yavaş yavaş ilave edelim. Ardından da sıcak sütü ekleyelim. Şerbeti ve sütü eklerken dikkatli olmak gerekiyor, çünkü irmikler çok sıcak olduğundan sıçrayabilir. Son olarak iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
Nesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2010 
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70402 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011 
3,151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı irmik
 
2 yemek kaşığı margarin
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 kase ceviz
 
1 paket vanilya
 
 
İrmik ve yağı tencereye koyun, kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Su, şeker ve vanilyayı başka bir kapta iyice karıştırıp ekleyin. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırıp altını kapatıp dinlendirin. Cevizi isterseniz üzerine isterseniz kaynarken içine katın.
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
Berna Özsoy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74218 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2012 
2,840 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr irmik
 
125 gr margarin
 
3 kaşık dolmalık fıstık
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı toz şeker
 
 
Önce fıstıkları ufak bir tavada orta ila kısık ateş arasında tavayı ara sıra sallayıp fıstıkların çevrilmesini sağlayarak yavaşça pembeleşene kadar kavurun. Başından ayrılmayın, aşırı kavrulabilirler. Bu şekilde fıstıkları önceden kavurarak helvanızda iyi kavrulmuş ve tadı çıkmış cam fıstıkları elde etmiş olursunuz. Bir tencerede 2 bardak suyu kaynamaya bırakın. Ayrı bir kasede sekerinizi ölçüp hazır tutun. Yağı genişçe bir tavada eritip kavrulmuş fıstıkları ve irmiği içine dökerek hafif ateşte tahta kaşıkla kavurun. Yine bu işlemdede irmiğin birden kavrulup yanmamasına dikkat edin. İyice kavrulup rengi koyulaşana, yağını dışarı salip irmiğin kokusu duyulana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavanın altını kapatıp kaynayan suyu dikkatlice dökerek karıştırın. Altını tekrar açıp bir iki dakika piştikten sonra sekerini ilave edin. Arada karıştırarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra helvanız servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
nihale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.02.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75715 
Gönderme Tarihi: 14.May.2012 
3,029 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yemek kaşığı margarin
 
2 su bardağı irmik
 
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
 
1 çay bardağı ceviz veya antepfıstığı
 
Arzu edildiği kadar dolmalık fıstık
 
 
Margarini eritip irmiği ilave edin kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Ateşi harlı yapmayın ki yanmasın. İçine iri kıyılmış ceviz veya ikiye kırdığınız fıstığı katıp biraz daha kavurun. Ayrı bir yerde şekeri sütle eritene kadar ısıtın. Kavrulan irmiğe katıp sütü çekene kadar çevirerek pişirin ve tencerenin ağzını kapatın. 15 dakika sonra bir tepsiye kaşığın tersiyle yayın süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
ismet ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94569 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2013 
2,749 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram margarin
 
500 gram irmik
 
50 gram çam fıstığı
 
4 su bardağı sıcak su
 
600 gram toz şeker
 
1 yemek kaşığı hindistancevizi
 
 
Geniş ve derin bir tencerede 250 gr yağı eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye alın. orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun, fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (ve dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın. en son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerlerini hindistanceviziyle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
asude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98007 
Gönderme Tarihi: 05.May.2014 
3,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
2 su bardağı irmik
 
150 g. Tereyağ veya margarin
 
Bir çay bardağı çam fıstığı
 
4 su bardağı süt
 
2 su bardağı şeker
 
Tarçın
 
 
Yağı tencereye koyunuz eritiniz.
 
İrmik ve çam fıstığını ilave ediniz.
 
Hafif ateşte sürekli karıştırarak irmik ve fıstık pembeleşinceye kadar kavurunuz. (2025 dakika kadar)
 
Kavrulan irmiği bir kenara alınız.
 
Sütün içerisine şekeri koyup karıştırınız.
 
Sütü bir taşım kaynatınız.
 
Kaynar sütlü şerbeti, irmiğin üzerine döküp karıştırınız.
 
Bir taşım kaynatınız.
 
Tekrar karıştırıp kapağı kapalı olarak kısık ateşte irmiğin, sütün tamamını çekmesini sağlayınız.
 
İrmik sütü çekince ocağı kapatıp bir kez daha karıştırınız.
 
Kapağı kapalı olarak 1015 dakika dinlendiriniz.
 
Helva biraz soğuyunca kevgirle karıştırarak tanelendiriniz.
 
Servis tabağına alıp, tarçın serperek servis yapınız.
 
Helvanın çıtır çıtır olması istenirse bir avuç toz şeker serpilip karıştırılarak servis edilebilir.
 
İstenirse kuruyemişlerle süsleyiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "hesap no" tarafından gönderildi. 12.11.2020
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98025 
Gönderme Tarihi: 06.May.2014 
2,665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
50 g. tereyağı veya margarin
 
1/2 çay bardağı çam fıstığı
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
Tarçın
 
 
İrmik ve fıstığı birlikte kavurunuz.
 
Yanmaması için kısık ateşte kavurunuz.
 
Kavurma sırasında sürekli karıştırınız
 
Tahta kaşık kullanınız.
 
Helvanın besleyici ve lezzetli olması için süt kullanmayı tercih ediniz.
 
İrmiği kavurduktan sonra tencereyi kenara alıp biraz soğumasını bekleyiniz.
 
Şurubu irmiğe sıcak olarak ilave ediniz.
 
Helvayı dibini tutmaması için kısık ateşte pişiriniz.
 
Ara ara karıştırınız.
 
Karıştırırken tencerenin dibinin tutup tutmadığını kontrol ediniz.
 
Helva dibini tuttuysa yanık kısmı karıştırmayınız.
 
Gerekiyorsa demlendirme için başka bir tencereye alınız.
 
Helva şurubu çekince, ocağı kapatınız.
 
Helvayı kevgirle alt üst ederek havalandırınız.
 
Pişen helva tenceresinin kapağını kapatıp 1015 dakika demlendiriniz.
 
Helvayı bir kez daha kevgirle karıştırarak tanelendiriniz.
 
Helvayı şekilli kâseye koyup ters çevirerek şekil verebilirsiniz. Kaşık kaşık konarak ta şekil verilebilir. Tabağa serbest olarak koyup, kaşıkla düzeltebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 16.03.2023
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
uykusuz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101549 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2014 
2,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram tereyağı
 
200 gram irmik
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 çay bardağı ceviz
 
2,5 su bardağı süt
 
 
Tereyağını tavada eritip üzerine irmiği ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kavurun. Üzerine şekeri ve sütü döküp karıştırın. Karıştırıp koyulaşınca ocaktan alıp kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika kadar dinlendirin. Kıyılmış cevizi üzerine süsleyip servis yapın. İsteyenler şeker biraz da pekmezle hazırlayabilirler. Ya da sadece pekmezle yapıp hiç şeker koymayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112539 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2015 
3,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 fincan sıvıyağ
 
2 su bardağı irmik
 
1 fincan yer fıstığı
 
1 paket kuş üzümü
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
İrmik yağlarla tencereye alınır, irmik yağda rengi kızarıncaya kadar kavrulur.
 
Fıstık ve kuşüzümü eklenir.
 
Şerbeti için, şeker suda kaynatılmadan eritilir, irmiğin üzerine boşaltılır.
 
Ocağın üzerinde suyunu çekene kadar pişirilir.
 
Sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
Ay Gül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119587 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2016 
1,392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı irmik
 
2 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 adet portakal kabuğu rendesi
 
3 su bardağı su
 
3 yemek kaşığı çekilmiş badem
 
 
Öncelikle yağı bir tavada eritelim ve yağ erir erimez irmiği içine aktaralım. Kısık ateşte, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 20 dakika kavuralım. Rengi iyice sararan irmiğin üzerine şekeri ekleyip, 2-3 dakika daha kavuralım. Suyu yavaş yavaş üzerine ilave edip, yine kısık ateşte irmik suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim. Sonra portakal kabuğu rendesini katıp, helvayı ateşten alalım. Varsa bademle de süsleyip servise sunalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "ferahnur" tarafından gönderildi. 03.03.2021
  
 | 
İrmik Helvası | 
  | 
şivan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130464 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2017 
1,173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 su bardağı irmik
 
3/4 su bardağı şeker
 
1+3/4 su bardağı su
 
50 gram tereyağı
 
 
Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
 
Su ve şekeri karıştırıp kaynatın.
 
Kaynattığınız şerbeti kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
 
Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
 
10 dakika demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |