Kısa URL: https://ml.md/lc180888
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2024
28 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr irmik
100 gr İçim Tereyağı
125 ml İçim Süt
125 ml su
125 ml ve 2 çorba kaşığı ekstra toz şeker
35 gr çam fıstık
İçim Tereyağı’nı tencerede eritin. İrmiği ve çam fıstıklarını ilave edin. Kısık ateşte, renkleri dönene kadar yaklaşık 40 dakika kavurun. Geniş bir kapta, 125 ml şeker ve vanilyaya, İçim Süt ve su ilave edin. Şekerler eriyene kadar karıştırın. İrmikler ve fıstıklar kavrulunca karışımı irmiğin üzerine yavaş yavaş yedirerek dökün. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kabarcıklar çıkmaya başladığında kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için bir iki dakika kadar pişirmeye devam ettikten sonra altını kapatıp dinlendirin. Geniş bir cam üzerine helvayı yayın. 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerine çam fıstıkları ve tarçın serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc48116
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2010
1,933 defa indirildi / yazdırıldı
350 gr irmik
165 gr Teremyağ
450 gr toz şeker
1 litre süt
20 gr dolmalık fıstık
Süslemek için:
Antepfıstığı
Tavada dolmalık fıstığı Teremyağ ile kavurun. İrmik ilave edip rengi esmerleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir sos tenceresinde tozşeker ve sütü kaynatın. Kaynayan sütlü karışımı kavrulan irmikle karıştırın. Ocaktan alın. Antepfıstığı ile süsleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.