|
İrmik Helvası |
|
neva'da
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2014
Mesajlar: 38 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc130551
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2017
1,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
4 tatlı kaşığı çam fıstığı
Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar şarıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin.Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Ama dikkatli olun çünkü oldukça ısıyayıyor. İrmikler sütü çenceye kadar kısık ateşte pişirin.
Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.
Ilık servis yapın.
Not: İsteğe göre fıstık yerine dövülmüş fındık ya da ceviz kullanılabilir. Her kaseye 1 top dondurma da konulabilir.
|
İrmik Helvası |
|
çelik çomak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc136503
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2018
1,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. irmik
1/2 litre süt
1 fincan çam fıstığı
5 çorba kaşığı tereyağı
450 gr. toz şeker
Kalın dipli bir tencerede tereyağını eritip, fıstıkları ve irmiği ilave edin. Ağır ateşte irmikleri pembeleşinceye kadar karıştıra karıştıra 30 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz irmiğe, yarım litre sütü soğuk olarak dökün. Ateşi kısın ve karıştırarak şekerini katın. Kısık ateşte dibi tutmadan 15 dakika daha tutup, kapağını kapatın, ocağı kapatarak, helvayı demlenmeye bırakın. Helva ılınınca tahta kaşıkla karıştırıp, kabartın. Ilık veya soğuk servis edin.
Not: Fazla tatlı yemeyi sevmeyenler, şeker oranını biraz daha düşürebilirler. Fıstık sevenler daha bol koyabilirler.
|
İrmik Helvası |
|
şivan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130464
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2017
1,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 su bardağı irmik
3/4 su bardağı şeker
1+3/4 su bardağı su
50 gram tereyağı
Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
Su ve şekeri karıştırıp kaynatın.
Kaynattığınız şerbeti kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
10 dakika demlenmeye bırakın.
|
İrmik Helvası |
|
kambersiz
Aşçı
Kayıt: 15.02.2018
Mesajlar: 19 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc131967
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2018
1,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
2 kase margarin
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 kase irmik
2 kase su
1 kase şeker
Margarini eritin, çam fıstığı ve irmiği ekleyin ve 15 dakika kadar kavurun. Ayrı bir tencerede suyu kaynatın, şekeri ekleyin ve eritin. Hazırladığınız şurubu irmiğin üzerine dökün, karıştırın ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Bir peçeteyle kapatın ve 20 dakika dinlenmeye bırakın. Servis etmeden önce karıştırın.
|
İrmik Helvası |
|
saka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2018
Mesajlar: 34 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc140498
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2019
939 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 sur bardağı irmik
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 paket dolmalık fistic
İrmik helvası şerbeti için gerekli malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Öncelikle sıvı yağ ve tereyağınızı tencereye koyarak ocağınızın altını yakın. Sıvı yağ ile tereyağı tam olarak karıştıktan sonra bir bardak dolusu irmiği tencereye dökün dolmalık fıstıklarınızı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Sonra şekerinizi ekleyin. İrmiğiniz rengi kavrulduğu için kahverengi olunca 1 bardak süt ve 1 bardak suyu ekleyin. Şerbet irmikten çekene kadar irmiği karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Daha sonra irmik helvanızı sütlü dondurma eşliğinde kaseden yardım alarak servis edebilirsiniz.
|
İrmik Helvası |
|
minimor
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc137140
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2018
908 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sek.com.tr
150 gr SEK Tereyağı
9 kahve fincanı irmik
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı SEK Süt
Şeker ve SEK sütü tencereye alıp karıştırın. Kısık ateşte ısıtın. SEK tereyağını başka bir tencerede eritin. İrmiği ekleyip rengi değişene 25 dakika sürekli kavurun. Ilık şekerli sütü irmiğe azar azar ekleyip pişirmeye devam edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sütü tamamen çekinceye kadar pişirin. Servis yapın.
|
İrmik Helvası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144363
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2019
725 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı dolmalık fıstık
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Tereyağını tavada eritin. Dolmalık fıstıkları içine atarak kavurun. Kavrulan fıstıkların üzerine irmiği ekleyip 20 dakika daha kavurmaya devam edin.
Su, şeker ve sütü küçük bir tencereye alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra kavrulmuş irmiğin üzerine sütlü şerbeti sürekli karıştırarak azar azar ilave edin. 10 dakika daha pişirdiğiniz helvanın altını kapatın. Kapağını kapatıp dinlenmesi için kenara alın. Biraz soğuyup dirildikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
|
İrmik Helvası |
|
atam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc143614
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2019
671 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram irmik
100 gram tereyağı
50 gram file badem
200 gram toz şeker
250 mililitre yağsız süt
200 mililitre su
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
İrmik, tereyağı ve bademleri 15 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Bu sırada ayrı bir tencerede süt, su, şeker ve limon kabuğu rendesini kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. İrmikleri kavurduktan sonra şeker, süt, su karışımı ile karıştırın. 5 dakika sonra ateşten indirin ve yaklaşık 40-45 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenme esnasında, kapağın altına kuru bir bez veya havlu kağıt koyarsanız buharı çeker ve demlenme daha hızlı olur. Arzuya göre toz tarçın veya tarçın çubuğu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|
İrmik Helvası |
|
sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149412
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2020
628 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak irmik
100 gr tere yağ
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi (isteğe göre)
Sade dondurma
Derince bir tavada tereyağını eritin.
Tereyağının üzerine irmiği ekleyip kavurmaya başlayın.
Ayrı bin tencerede sütü, suyu ve şekeri karıştırın.
İrmik altın rengini aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
Hazırladığınız sıvı karışımı irmiğin üzerine ekleyin ve malzemeler özdeşleşene kadar güzelce karıştırın.
İrmiğin kapağını kapatın, malzemeleri ara ara karıştırın.
Malzemeler katı kıvam aldığında tencerenin altını kapatın.
Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin.
Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|
İrmik Helvası |
|
çark
Aşçı
Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc151616
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
552 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağını tencerede eritin.
İçine irmikleri atın ve kavurmaya başlayın.
İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
Tereyağı ile kavrulan irmiğe sütü az az dökün.
Sütü dökerken bir yandan da karıştırın.
İrmikler sütü çekince içine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
6 ila 8 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
İrmik helvanız hazır.
|
İrmik Helvası |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156347
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket çam fıstığı, (dolmalık fıstık)
1 paket vanilya (Tercihe göre)
Şerbeti için:
1 su bardağından toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Üzeri için:
Ceviz
1. pişirme yöntemi:
Tereyağı ve sıvı yağı derin bir tencereye koyup ocağın altını yakın. İki yağ karıştıktan sonra irmiği tencereye boşaltın ve karıştırarak kavrulmasını sağlayın. Fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından şekeri ilave edin. İrmiğin rengi kahverengiye çalınca süt ve suyu da ekleyin. Süt ve su eklerken sıçramalara karşı önlem almayı da unutmayın. Şerbeti çekene kadar kısık ateşte birkaç defa daha karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Helvanızı kase yardımı ile şekil verebilirsiniz. Üzerine 1 yarım ceviz koyarak helvanızı süsleyebilirsiniz.
2. pişirme yöntemi:
Bu pişirme yöntemi şişmiş irmik sevmeyenler için. Yani irmiğin tüm şerbeti emdiği ince bulguru andıran halinden hoşlanmıyorsanız 2. pişirme yöntemimizi deneyebilirsiniz. Tarife geçecek olursak; Tencerenin içine irmiği boşaltın fıstıkları da ekleyin ve kavurun. Renginin hızlıca değiştiğini görebilirsiniz. Bu nedenle bir an bile başından ayrılmayın. Renk biraz koyulaşınca yağı ekleyin iyice yedirin. Yağ ile irmiğin bütünleştiğinden emin olun. Ayrı bir tencerede şeker su ve süt karışımınızı kaynatın. Helva istediğiniz renge ulaştığında sıcak şerbeti içine dökün. Fokurdayarak kaynayacaktır. Şerbeti emene kadar ocaktan almayın. İyice lapalaştığında ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Dinlenirken arada karıştırabilirsiniz. Bu daha tane tane olmasını sağlıyor. Helvanızı kase yardımı ile şekil verebilirsiniz. Üzerine 1 yarım ceviz koyarak helvanızı süsleyebilirsiniz.
|
İrmik Helvası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156284
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2021
429 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı irmik
Yarım yemek kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Servis için:
2 tatlı kaşığı toz tarçın
Tenceremize 3 yemek kaşığı tereyağını eritelim, çam fıstığını içerisine atıp kavurmaya başlayalım.
Fıstıkların kavrulmasının ardından yukarda belirtilen miktardaki irmiği tencereye aktarın ve sürekli karıştırıp ocağın atını kısıp 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbetini yapmak için; 1,5 su bardağı su,1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte ocağın üstüne kaynamaya bırakın.
İrmik iyicene kavrulduktan sonra şerbeti azar azar tencereye ekleyin.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokurdayan irmik karışımını karıştırmaya devam edin.
Helvanın altını kısıp 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatalım.
Demlenmiş olan irmik helvasını kaselere alıp servis edelim.
|
İrmik Helvası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156030
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021
416 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
İrmik; geniş ve derin bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı ile rengi koyulaşana dek kavrulur.
Sonra içine şeker eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Su, süt ve dolmalık fıstık üzerine eklenir ve suyu çekinceye kadar pişirilir.
Piştikten sonra ocaktan alınır ve servise hazırdır.
|
İrmik Helvası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170230
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2023
393 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı çam fıstığı
Yarım çay bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Bir tavada tereyağını eritin.
Ardından çam fıstıklarını atıp kavurun.
İrmiği ilave edip karıştırmaya devam edin.
Sütü ekleyip irmiği yumuşatın.
Sütü çekene kadar irmiği karıştırın.
Küçük bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın.
Bu şerbeti daha sonra ocaktan aldığınız irmiğin üzerine dökün.
Yaklaşık 15 dakika bekletip fındıkla servis edin.
|
İrmik Helvası |
|
dağlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Şereflikoçhisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc154106
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su(Sütle de yapılabilir)
İsteğe göre fıstık
Öncelikle yağı eritin. İrmiği içine ekleyin ve kısık ateşte irmikler pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra fıstıkları ilave edin ve kavurma işlemine fıstıklar da pembeleşene kadar devam edin. Bu sürenin sonunda şekeri ekleyin ve birkaç dakika daha şekerle kavurun. Koyu olmasını isterseniz çok kavurun. Kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekleyin veya sütle yapacaksanız sütü ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Kısık ateşte birkaç kez karıştırdıktan sonra katılaştıktan sonra altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. İçine fıstık kullanmadıysanız fıstıkla veya cevizle süsleyebilirsiniz.
İrmik helvasını badem, ceviz ve fıstıkla süsleyebilir ve dondurma ile servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
|
İrmik Helvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170702
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2023
353 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Toz Şeker 1.5 Su Bardağı
Su 1 Su Bardağı
Tereyağı 0.125 Kilogram
Koyun Sütü 1 Su Bardağı
Dolmalık Fıstık 3 Çorba Kaşığı
Toz İrmik 1.5 Su Bardağı
Büyük bir tencerede 125 gr. tereyağı eritin. 3 çorba kaşığı dolmalık fıstığı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıklar kavrulduktan sonra,1,5 su bardağı irmiği ilave edip, yaklaşık 15 dakika kadar rengi değişene kadar kavurun.
Diğer tarafta, derin bir kapta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su ve 1,5 su bardağı toz şekeri çırpıcı ile şekerler eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı, tereyağında kavrulmuş olan irmiğin üzerine hızlıca dökün. Bu esnada irmik çok sıcak ve döktüğünüz sıvı karışım da soğuk olduğundan, sıçramalar oluşabilecektir, elinizi yakmamak için dikkatli olun. Tencerede sulu bir karışım oluşacaktır. Birkaç kez karıştırdıktan sonra, artık bir daha karıştırmamak üzere tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika pişirin. En son ocağın altını kapatırken, üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker serpiştirin karıştırmayın. Bu işlem irmik helvasının üfül üfül ayrılmasını sağlar. Üzerine havlu kağıt koyarak, en az 15 dakika demlenmesini sağlayın. Demlendikten sonra, geniş, 3 uçlu bir çatal kullanarak helvayı karıştırın. Arzu ederseniz dekoratif kapları kalıp olarak kullanarak servis yapabilirsiniz.
|
İrmik Helvası |
|
akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156173
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
25 gramlık dolmalık fıstık
2 su bardağı irmik
İlk önce bir tencereye 2,5 su bardağı süt ve 2 su bardağı şekeri koyup orta harlı bir ateşe koyalım.
Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Çok fazla kaynatmadan şeker eriyince bir kenara alalım.
Bu arada kavuracağımız tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çar bardağı sıvıyağı ekleyelim.
Yağ eriyince içine 25 gr dolmalık fıstığı katalım.
İrmiği de ilave ettikten sonra orta ateşte dolmalık fıstık ve irmiklerin rengi dönene kadar kavuralım.
İstediğimiz rengi alınca ocağın altını kapatalım.
Bu sırada sütlü karışımı yavaş yavaş tencereye boşaltalım.
Ocağın altını tekrar açalım ve karıştırmaya devam edelim. 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocağın altını söndürüp, üzerine bir bez örtüp tenceremizin kapağını kapatalım.
Yaklaşık 30 dakika dinlenen helvamızı servis edeceğimiz kâseye koyup ikram edebilirsiniz.
Arzuya göre helvanın üzerine Şam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.02.2023
|
İrmik Helvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166763
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2022
299 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
2 su bardağı irmik
165 gr. tereyağı
1 paket çam fıstığı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 tutam tarçın
Tereyağını eritin, çam fıstığını ve irmiği ilave edip kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kavurun, en zahmetli yeri bu kavurma aşaması zaten. Süt-su karışımını kaynatın, yavaş yavaş irmiğe ilave edin. Tarçını ilave edin. Şekeri irmiğe karıştırarak yedirin. Bu aşamadan sonra helvanız yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte demlensin. Sonrasında ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın.
|
İrmik Helvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171077
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2023
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
Helva için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Servisi için:
2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)
3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin.
|
İrmik Helvası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165913
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2022
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Ardından tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. İrmik ve unu ekleyip rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
Kaynayan şerbete sütü ekleyip karıştırıyoruz ve irmiğe ilave ediyoruz. Cevizi de ekleyip karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla beş dakika karıştırarak pişiriyoruz. Süsleyip servis ediyoruz.
|
|