|
İRMİK LOKMASI |
 |
dünya tatlısı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54208
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2010
2,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
128 gram tereyağını tencerede eritiniz. İçine 30 gram irmik koyunuz. Çevire çevire meyanesi gelince 320 gram soğuk su karıştırıp soğutunuz, birer birer 4 yumurta yediriniz. Hamurlu lokma gibi ufak ufak yuvarlayıp bir kaba diziniz. Tavada tereyağıyla kızartıp suluca soğuk tatlıya atınız.
Not: Su yerine süt konulursa daha nefis olur.
ML® Erikli Lokma için tıklayın
|
İRMİK LOKMASI |
 |
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc19790
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007
2,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
6 kaşık ince irmik
1 bardak kızartma yağı
300 gr. şeker
1/2 limon
1 İrmik ve yumurtaları bir kaba koyup çatalla karıştırınız.
2 Kabartma tozunu ilave edip yine bir iki defa daha karıştırınız.
3 Bir bardak kızartma yağını bir tavaya koyup kızartınız.
4 Kızgın yağa kaşığın ucuyla karışımı döküp lokma gibi kızartınız.
5 300 gr. şekerden şerbeti hazırlayınız.
6 Kızaran lokmaları soğuk şerbete atınız.
7 Şerbeti çekip ağırlaşanları tatlı tabaklarına koyup servis yapınız.
ML® Yufka Lokması için tıklayın
|
İrmik Lokması |
 |
ÇelikKapı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2005
Mesajlar: 25 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc4580
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
3,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr irmik
160 gr yoğurt
4 çorba kasigi sivi yag
3 adet yumurta
1 çay kasigi karbonat
Surup Için:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu
Seker ve suyu kivamli bir surup olacak sekilde kaynatin. Limon suyunu da katip atesten indirin. Hamur için irmik, yoğurt, yag, yumurta ve karbonati karistirin. 10 dakika dinlendirin. Derin bir tencereye bol yag koyun, kizdirin. Kasikla aldiginiz malzemeyi orta kizginliktaki yaga atin. Altin gibi kizarinca çikarin ve surubun içine atin.
ML® Kastamonu Lokması için tıklayın
ML® Kastamonu Lokması (görsel)
|
|