|
İrmik Tatlısı |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67245
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
2,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil fıstık
Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmiği, süt ve şekeri koyup, karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip, koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün. Bir gece dolapta bekletin ve kalıplardan çıkarın. Çikolatayı benmari usulü eritip, tatlılara paylaştırın. Fıstıkla süsleyerek servis yapın.
|
İrmik Tatlısı |
|
sunu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc72815
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2012
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 kutu krema
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Derin bir kap içerisinde yumurtaları ve şekeri çırpın.Sıvıyağ, irmik, krema ve kabartma tozunuda ilave edip akışkan bir hamur elde edin ve diktörgen bir borcama döküp, 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.Tatlının hamuru pişerken şerbetini kaynatın ve ılımaya bırakın.Ilıyan tatlı hamuruna ılıttığınız şerbeti dökün ve soğuyunca kaymak ile servis yapın.
|
İrmik Tatlısı |
|
hanım abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc83626
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2012
1,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz safran
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
Su ve sütü kaynatın. Bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını birlikte eritin. Çam fıstığı, irmik, bir çay kaşığı toz şeker, tarçın ve toz safranı ilave edip fıstıkların rengi dönünceye kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra kalan toz şekeri, kaynar suyu ve kaynar sütü ilave ederek ağır ateşte beş dakika kaynatıp blenderdan geçirerek servis yapın.
|
İrmik Tatlısı |
|
yenifasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc94854
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2014
1,753 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı vanilya
Süt, irmik ve şeker tencereye konur. Karıştıra karıştıra kaynatılır. Koyulaşınca ateşten alınır. Hindistancevizi ile vanilya konulur. Yine karıştırılır. Sonra ıslatılmış bir kalıba boşaltılır. Kalıp buzdolabında 6 saat bekletilir. Buzdolabından alındıktan sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır.
|
İrmik Tatlısı |
|
Maşuka
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc100096
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2014
1,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Meyveleri için:
30 adet çilek
1 çay bardağı böğürtlen (İstenirse)
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
4 çorba kaşığı şeker
Öncelikle sütü tencereye döküp içine şekeri, irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. Suyla çalkalanmış bir kabın içine bu karışımı dökün. Soğutup donmasını bekleyin. Bu arada çilekleri irice doğrayın. Bir tavanın içine ekleyip şekeri üzerine serpin. Bir taşım kaynatın ve içine suyla açılmış nişastayı dökün. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş tatlıyı servis tabağına ters çevirip yanında pişirdiğiniz meyvelerle servis yapın.
|
İrmik Tatlısı |
|
güvercin
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2015
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104497
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2015
1,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı şekeri
10 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı kakao
1 litre süt
1 paket vanilya
100 gr. çikolata
1 adet nar
Sütü tencereye koyun, içine şekeri, kakao ve irmiği ekleyip karıştırarak fokurdayıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. İçine rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımı suyla çalkalanmış bir kabın içine boşaltın. Soğuyup donmasını bekleyin. Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
|
İrmik Tatlısı |
|
önem
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc124532
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2017
878 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 kg süt
7 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı margarin
1 pk vanilya
Tüm malzemeler fırın tepsisine koyularak karıştırılıp fırına verilir. 5. dk. sonra tepsi fırından çıkartılıp tekrar karıştırılır. Tekrar fırına verilir. Universal programda 100 derecede 30 dk.pişirilir.
|
İrmik Tatlısı |
|
nurettin yılmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc128610
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2017
834 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
Sosu için:
100 ml krema
100 gr bitter çikolata
Üzeri için:
Bitter çikolata
Beyaz çikolata
Bir tencerede süt, irmik, toz şeker, hindistancevizi ve vanilyayı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp servis yapacağınız, suyla hafif ıslatılmış kalıba boşaltıp buzdolabına alın. Sosu için, kremayı bir kapta ısıtıp ocağın altını kapatın. İçine ufak doğranmış bitter çikolatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında soğuttuğunuz irmik tatlısını servis tabağına alıp, sosu üzerine dökün. Rendelenmiş çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın.
|
|