Kısa URL: https://ml.md/lc91150
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2013
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr tereyağı
3 su bardağı süt
7 kaşık irmik
7 kaşık toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 cay bardağı kakao
1 cay bardağı hindistancevizi
Süt irmik ve şekeri karıştırarak pişirin (kaynadıktan sonra içine tereyağını atalım koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin)
Soğuması için ocaktan alın.
Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırın. Çırpıcı kullanmanıza gerek yok, kaşıkla da karıştırabilirsiniz.
Yanınıza bir bardağın içinde su alın.
Bir kapta hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakaoyu karıştırın, başka bir kaba da sadece hindistan cevizi dökün
Muhallebiden elinizde toplar yapıp hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları hindistan cevizine bulayın.
Aynı işlemi kakaolu hindistancevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın.
Soğuk olarak servis edin.
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzeri için
1 paket kakaolu bisküvi
24 fındık
Süt, toz şeker, irmik ve vanilyayı orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın. Toz kremşantiyi tencereye ilave ederek iyice karıştırın. Eli yakmayacak bir sıcaklığa gelinceye kadar ara sıra karıştırarak soğutun. Bisküvileri rondodan geçirip bir tabağa alın. Hazırladığınız şantili irmikten 1 yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın ve bisküviye bulayıp elinizde top haline getirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Ortalarına birer fındık koyup servis tabağına dizin. Soğuk servis yapın.