Dolgu için:
3 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
4 - 5 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağı süt
Kaplamak için:
4 adet baklavalık yufka
50 g eritilmiş tereyağı
Şurup:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Süslemek için:
1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
Kalıp:
6'lı muffin kalıbı
Kuru üzüm, kuru kayısı ve portakal suyunu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta suyunu çekip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
4 adet krem karamel kasesinin iç kısımlarını su ile ıslatın. Sütü tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, hazırladığınız kuru üzümlü karışımı ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinde buzdolabına alın ve 15-20 dakika soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Muffin kalıbının 4 bölmesini tereyağı ile yağlayın. Bir adet baklavalık yufkayı dörde keserek 4 adet kare yufka elde edin. Her birini tereyağı ile yağlayın. 3 adet baklavalık yufkayı üst üste muffin kalıbına yerleştirin. Soğuyan irmik tatlılarından birini kasesinden çıkarın ve kalıptaki yufkaların orta kısmına yerleştirin. Kalan 1 adet kesilmiş yufkayı eliniz ile büyük parçalara bölüp üzerine koyun. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Su ve toz şekeri tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve 5 dakika bekletin.
Soğuyan tatlıları kalıptan çıkarın ve servis tabağına sıralayın. Üzerlerine şurubu paylaştırın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Üzerlerine Antep fıstığı serpin ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc2274
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,684 defa indirildi / yazdırıldı
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı irmik
4,5 su bardağı un
kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
Bütün malzemeleri birlikte yoğurun. Poğaça büyüklüğünde koparılan hamurların arasına dovülmüş ceviz koyup tekrar poğaça şekli verin, fırında pişirin.
Fırından çikardığınız tatlıları soğutun. Malzemesinden hazırladığınız sıcak şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.