|
İrmikli Hamur Tatlısı |
|
kayıntı
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59032
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2010
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
70 gr. irmik
4 adet yumurta
40 gr. şeker
200 ml. süt
50 gr. un
30 ml. akçaağaç şurubu
40 gr. tereyağı
20 gr. pudra şekeri
Tuz
Biber
Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın. Yumurta beyazlarını şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın. Süt, yumurta sarıları, un, irmik, bir tutam tuz ve akçaağaç şurubunu el mikseri ile kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Son olarak yumurta beyazlarını ilave edip karıştırmaya devam edin. Tereyağını büyük bir tavada kızdırın. Hamuru tavaya döküp kızartın. Üstünü aluminyum folyo ile kapatıp önceden 220°C'de ısıtılmış fınnda 30 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkartın. İki çatal yardımıyla tatlıyı tavanın içinde parçalara ayırın. Servis tabaklarına alıp üstüne pudra şekeri serpiştirin. Yanında meyve salatası ile servis yapın.
|
İrmikli Hamur Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158617
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2021
332 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
1 adet tuzsuz ekmek hamuru
1 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ - kızartmak için
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Susam
Şerbet için, su ve şekeri bir taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
Suyu kaynatın. Ayrı bir tencerede tereyağında, kısık ateşte 20-25 dakika irmiğinizi kavurun. Sıcak suyu yavaş yavaş karıştırarak irmiğe ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Üzerini kapatarak dinlendirin. Ekmek hamurunuzu unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açın. Hamurdan bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına irmiğinizi koyun. Hamuru top şeklinde kapatın. Kızgın sıvı yağda kızartıp soğuk şerbete atın. Üzerine susam serperek servis yapın.
|
|