|
İrmikli Kurabiye |
|
mu mu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132908
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2018
2,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 yumurta sarısı(akı üzerine)
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına margarin ve pudra şekerini alıp çırpmaya başlıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve elimizle yuvarlıyoruz. Badem şekli veriyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta akısı sürüyoruz ve çatalla şekiller vererek önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz.
|
İrmikli Kurabiye |
|
gülbeşeker
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2013
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc94370
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2013
1,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
5 çay bardağı un
2 adet yumurta
Üzeri için:
2 adet portakalın suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
İrmiği; oda sıcaklığındaki tereyağ, pudra şekeri, kakao, vanilya ve unla yoğurun. Sonra yumurtaları katıp tekrar yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Portakal suyu ve pudra şekerini karıştırıp fırından aldığınız sıcak kurabiyelerin üzerine dökün. Üzerlerine bir örtü örtüp soğuduktan sonra servis yapın.
|
İrmikli Kurabiye |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27305
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
19,540 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Yumuşak margarin ve şeker iyice karıştırılır. Üzerine süt, irmik, kabartma tozu ve vanilya katılır. Biraz daha karıştırdıktan sonra ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 10 dakika dinlendirilir.
Daha sonra ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır ve iki avuç arasında yassılaştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renk alana dek pişirilir.
|
|