3 su bardağı süt
10 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
Hindistancevizi
Antepfıstığı tozu
İrmik ve şekeri süte ekleyip kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Altını kapatıp iyice soğumasını bekleyin. Kremşantiyi toz halde ekleyip karıştırın. Elinizle yuvarlayıp hindistancevizine ve antepfıstığı tozuna bulayın. Şekil verirken ellerinizi ıslatın, bir süre sonra şekil veremeyecek kadar elinize yapışmaya başlayınca, ellerinizi yıkayıp işleme devam edin.
Kayıt: 25.09.2012 Mesajlar: 36 Şehir: Etiler Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc81380
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2012
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
7 Yemek Kaşığı toz şeker
1 Paket toz krem şanti
3 Su Bardağı süt
7 Yemek Kaşığı irmik
Süt irmik ve şekeri karıştırarak pişirin(kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin)Soğuması için ocaktan alın. Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırın. Çırpıcı kullanmanıza gerek yok, kaşıkla da karıştırabilirsiniz. Yanınıza bir bardağın içinde su alın. Bir kapta hindistancevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakaoyu karıştırın, başka bir kaba da sadece hindistancevizi dökün. Muhallebiden elinizde toplar yapıp hindistancevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları hindistancevizine bulayın. Aynı işlemi kakaolu hindistancevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın. Soğuk olarak servis edin.
Not: 7 kaşık toz şeker yerine 5 kaşık esmer şekerde kullanabilirsiniz.