Kısa URL: https://ml.md/lc145386
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2019
619 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket vanilya
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Süt ve toz şekeri derin bir tencerenin içine alıp güzelce karıştırın.
Tencereyi orta ateşte, şekerler eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra irmiği tencerenin içine ilave edin.
Tenceredeki karışımın kıvamı koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve vanilyayı da karışıma ilave ederek güzelce karıştırın.
İyice karıştırdığınız muhallebiyi kaselere pay edin.
Kaseleri bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra dinlenmeleri için yaklaşık 1 saat buzdolabına kaldırın.
1 saatin sonunda irmikli muhallebileriniz hazır, dilediğiniz gibi süsleyip hemen soğuk servis edebilirsiniz.
1/4 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
1 adet portakalın suyu
100 ml (1 kutu: 200 ml) krema
Üzeri için:
4 adet kayısı
1/4 su bardağı toz şeker
Yarım çubuk vanilya
Öncelikle üzeri için toz şeker ile vanilyayı tavaya alın. Kısık ateşte şekeri eritin. İkiye kestiğiniz kayısıları bu karışımda karamelize edin ve bir kenara alın. Muhallebi için süt, vanilya ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun. Karıştırarak kaynatın ve tereyağını ilave edin. Eriyince rendelenmiş limon kabuğu ile portakal suyunu ekleyin. Kaynayınca irmiği katın ve sütü çekince kremayı boşaltın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine yarım kayısı yerleştirin ve karamelden gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc165008
Gönderme Tarihi: 22.May.2022
154 defa indirildi / yazdırıldı
5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fiske tuz
1 paket vanilin
İrmik ve sütü tencereye alıp iyice karıştırıyoruz. Şekeri ekleyip, orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. 1 fiske tuz atıyoruz. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Koyulaşmaya başlayınca, tereyağını ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Göz göz olunca muhallebi pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp, vanilini ekleyip servis ediyoruz.