Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aşure Tarifleri > İrmikli Muhallebi (3 adet - 8,580 defa bakıldı)

İrmikli Muhallebi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İrmikli Muhallebi

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145386
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2019
619 defa indirildi / yazdırıldı




2 paket vanilya
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker

Süt ve toz şekeri derin bir tencerenin içine alıp güzelce karıştırın.
Tencereyi orta ateşte, şekerler eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra irmiği tencerenin içine ilave edin.
Tenceredeki karışımın kıvamı koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve vanilyayı da karışıma ilave ederek güzelce karıştırın.
İyice karıştırdığınız muhallebiyi kaselere pay edin.
Kaseleri bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra dinlenmeleri için yaklaşık 1 saat buzdolabına kaldırın.
1 saatin sonunda irmikli muhallebileriniz hazır, dilediğiniz gibi süsleyip hemen soğuk servis edebilirsiniz.



İrmikli Muhallebi

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157840
Gönderme Tarihi: 22.May.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1/4 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
1 adet portakalın suyu
100 ml (1 kutu: 200 ml) krema
Üzeri için:
4 adet kayısı
1/4 su bardağı toz şeker
Yarım çubuk vanilya

Öncelikle üzeri için toz şeker ile vanilyayı tavaya alın. Kısık ateşte şekeri eritin. İkiye kestiğiniz kayısıları bu karışımda karamelize edin ve bir kenara alın. Muhallebi için süt, vanilya ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun. Karıştırarak kaynatın ve tereyağını ilave edin. Eriyince rendelenmiş limon kabuğu ile portakal suyunu ekleyin. Kaynayınca irmiği katın ve sütü çekince kremayı boşaltın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine yarım kayısı yerleştirin ve karamelden gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.



İrmikli Muhallebi

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc165008
Gönderme Tarihi: 22.May.2022
154 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 fiske tuz
1 paket vanilin

İrmik ve sütü tencereye alıp iyice karıştırıyoruz. Şekeri ekleyip, orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. 1 fiske tuz atıyoruz. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Koyulaşmaya başlayınca, tereyağını ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Göz göz olunca muhallebi pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp, vanilini ekleyip servis ediyoruz.






İrmikli Muhallebi Tarifleri Aşure Tarifleri



(3 adet İrmikli Muhallebi 8,580 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort