|
|
İrmikli Puding |
|
Ecem Kara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20603
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
3,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. süt
1 çay fincanı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1/2 limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
Sütü, limon kabuğu rendesi ve bir fiske tuz ile birlikte kaynatın, toz şekeri ekleyin, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak irmiği katın, hafif ateşte devamlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın, önce yumurta sarısını, daha sonra kar haline getirdiğiniz yumurta akını karıştırın, isterseniz 4-5 adet kıyılmış badem ekleyin. Pudingi ıslatılmış kalıba boşaltın, 2 saat kadar buzlukta soğutun, dağıtım tabağına kalıbı ters çevirerek alın, isterseniz üzerine meyveli bir sos ya da hindistancevizi rendesi serpiştirerek servis yapın.
|
İrmikli Puding |
|
sunu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc62642
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2011
2,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 gr (1 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
500 gr (2+1/2 su bardağı) süt
60 gr (1/2 su bardağı) irmik
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 kahve kaşığı tarçın
1 yumurtanın sarısı
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180'C) getirip, ısıtınız.
1 tatlı kaşığı tereyağla, orta boy ateşe dayanıklı bir cam kabı yağlayıp, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tencerede sütü, orta ateşte ısıtınız. Süt ısınınca (sütün kaynamamasına dikkat ediniz) irmiği serpiniz. Sütü sürekli karıştırarak kaynatıp, karışımı 2-3 dakika, koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, içine şekeri, kalan 1 çorba kaşığı yağı, limon kabuğu rendesini, tarçını ve yumurta sarısını ekleyip, karıştırınız. Karışımı yağladığınız ateşe dayanıklı cam kaba kaşıkla boşaltıp, fırında 30-35 dakika, üstü hafifçe kahverengileşene kadar pişiriniz. Kabı fırından alıp, servis ediniz.
|
İrmikli Puding |
|
acımtrak
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc40400
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2009
2,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
120 gr irmik
180 gr şeker
50 gr tereyağı
1 kahve kaşığı tuz
1/2 limon kabuğu rendesi
1/2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı şeker
2 fincan ahududu şurubu
Yuvarlak bir formanın içi, yarım çorba kaşığı margarin ya da tereyağı ile iyice yağlandıktan sonra üstüne büyük bir çorba kaşığı toz şeker katılarak, yağlanmış olan formanın iç ve yanlarını toz şekerlemek suretiyle, yağ, şekerden görünmez bir hale getirilir.
Sonra, bir tencereye içindeki süt, 180 gram şeker, 50 gram tereyağ, 1 kahve kaşığı tuz katılarak süt kaynamaya bırakılır. Süt kaynayınca buna yarım limon kabuğu rendesi ile, serpmek suretiyle 120 gram da irmik katıldıktan sonra, küçük ateşte karışım gayet koyu bir hal alıncaya kadar 20 dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Sonra da elde edilen bu karışım, içi yağlanmış ve şekerlenmiş olan kalıba dökülerek 20 dakika kadar kızgın fırında pişirilir ve iyice soğuması sağlanır.
Soğuyunca pudingin kalıba yapışık olan yan kısımları bir bıçak ile sıyrıldıktan sonra alt kısımdaki yapışıklığın gitmesi için de kalıbın altı az bir süre ateşte tutulur ve puding tabağa alınarak, üstü ağaççileği salçası ya da bir reçel dökülerek servis yapılır.
ML® İrmikli Kara Puding için tıklayın
|
İrmikli Puding |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75290
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2012
2,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
1 lt. süt (4 su bardağı)
72 gr. irmik (6 çorba kaşığı)
100 gr. tozşeker
20 gr. tereyağı (1 tepeleme çorba kaşığı)
1 çay kaşığı limon suyu
Sütü bir tencerede kaynatın. Ateşi kısın. İrmiği ekleyip, karıştırarak 20 dakika pişirin.
Şekeri, tereyağını ve limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 2 dakika daha pişirip ateşten alın.
Fırınınızın ızgarasını yakın. İrmikli pudingi toprak güveçlere bölüştürün. Güveçleri bir fırın tepsisine dizerek ızgaraya sürün. İrmikli pudingleri üzerleri hafifçe yamncaya kadar ızgarada tutun. Üzeri yananları fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra biraz da buzdolabında bekleterek servis yapın.
|
İrmikli Puding |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71875
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı tozşeker
1 fiske tuz
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Şekeri, irmiği, tuzu bir tencereye koyup, yavaş yavaş sütü katınız.
Tencereyi ateşe koyup, 10-15 dakika pişirerek koyulaştırınız.
Ateşten alıp, vanilya ve limon kabuğu rendesini koyunuz.
Hafif soğuyunca 2 yumurta sarısı ilâve edip, kremi karıştırınız.
Yağlanmış puding kalıbına boşaltıp, benmari usulüyle 30 dakika pişiriniz.
Pişince soğutup servis tabağına alıp, servis yapınız.
|
İrmikli Puding |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159135
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. irmik
350 gr. toz şeker
100 gr. kavrulmuş fındık
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
100 gr. sütsüz çikolata
10 gr. badem
Tencereye margarin ile irmiği koyun. Hafif ateşte 15 dakika kavurun. Ayrı bir kapta suyla şekeri kaynatın, irmiğe karıştırarak ilâve edin. Suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Ilındığı zaman tabağa alın, istediğiniz şekli verin. Çikolatayı bir kahve fincanı su ve bir kaşık toz şekerle hafif ateşte eritin. Pudingin üstüne dökün. Kıyılmış fındık ve kabukları soyulmuş bademle istediğiniz şekilde süsleyin.
Not: Şekerli suyu irmiğe, azar azar ve durmadan karıştırıp yedirerek katın. Aksi halde irmikler top top olur.
|
|
İrmikli Puding Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|