|
İrmikli Şekerpare |
|
mesnevi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc103015
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
2 adet kabartma tozu
2 bardak irmik
1bardak un
3 bardak şeker
4 bardak su
Yumurta yağ ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz sonra geri kalan malzemeleri katıyoruz. Yumuşak kıvama gelınce elımızle şekil verip irmiğe batırıp tepsiye dizip pişiriyoruz soğuyunca şerbetini döküp çekmesini bekliyoruz.
|
İrmikli Şekerpare |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145058
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019
556 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağından biraz fazla un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Tatlının şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısın ve limon suyunu ilave edin.
Güzelce karıştırıp 15 dakika daha kaynattıktan sonra soğuması için şerbeti ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
Hamurunu yapmak için 1 yumurtayı, tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, irmik, vanilya ve kabartma tozuyla birlikte derin bir kabın içinde birleştirip güzelce yoğurun.
Daha sonra unu yavaşça ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparın ve oval olarak şekillendirin.
Şekillendirdiğiniz parçaları kullanacağınız fırın tepsisine dizin.
Bu işlemi bütün hamur bitene kadar tekrarlayın.
Fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üstlerine 1 yumurtanın sarısını sürün.
Bir çatalın tersini kullanarak hamurların üzerine uzun çizikler atın.
Şekerpareleri önceden 180 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlılarınızı fırından çıkardıktan 2 dakika sonra hemen şerbetini dökün.
Her yerini şerbetlediğiniz tatlınızı 1-2 saat kadar dinlendirin.
Şekerpareleriniz bütün şerbetini çektikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
|
İrmikli Şekerpare |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169931
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2023
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Şurup:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı hindistancevizi rendesi
1 çay bardağı irmik
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
Üzeri için:
1 çay bardağı irmik
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesi ve irmiği ilave edip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş tereyağı, yoğurt, yumurta, şekerli vanilin ve portakal aromasını ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyip yoğurun. İrmiği bir tabağa alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top şekline getirin, irmiğe bulayın, fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. 2 saat bekletip servis yapın.
|
|