|
|
İrmikli Yoğurt Tatlısı |
|
haşmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2010
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc55144
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayan ile karıştıralım. Hamuru yağlayıp tabanına un serptiğimiz 25-30 cm çapındaki bir kalıba veya tek kişilik fırın kaplarına boşaltalım. 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almazü-zerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
|
İRMİKLİ YOĞURT TATLISI |
|
mtfk
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88669
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2013
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak yoğurt
250 gr. un
50 gr. irmik
1 bardak toz şeker
4 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
4 yumurta bir kaba kırılır. İçine şeker, yoğurt konarak çırpılır. Limon kabuğu rendesi ve suyu, un, karbonat irmik eklenir. İyice çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülür. Orta ısıdaki fırında pişirilir. Fırından çıkarınca üzerine bir bardak su serpilir. Üstü kapatılıp bir saat bekletilir.
ŞURUBU: 3 bardak toz şeker, iki bardak su kaynatılır. 1 limon suyu eklenip soğumuş tatlının üzerine sıcak olarak dökülür.
|
İrmikli Yoğurt Tatlısı |
|
yeni nefes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc136635
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2018
605 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun İl Tarım Müdürlüğü
3 yumurta
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Hindistancevizi
1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin:
4,5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180°C sıcaklıktaki fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dakika şerbetini emmesini sağlayın. Dilimleyip üstüne Hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım. Servise hazırdır.
|
İrmikli Yoğurt Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169932
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2023
313 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Şurup:
0,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Hamur:
3 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
2,5 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
1 yemek kaşığı öğütülmüş antepfıstığı
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un, toz halindeki irmik tatlısı ve hamur kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Kalıba dökün, üzerini düzeltip pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Tatlıyı fırından çıkartıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince hindistancevizi ve antepfıstığı ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
|
İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifleri Revani Tarifleri
|
|