Kısa URL: https://ml.md/lc145569
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
645 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
1/2 çay bardağı mısır unu
1/2 çay bardağı un
1 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
7 yaprak taze yeşil sarımsak
500 gr ısırgan otu
5 su bardağı su
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı tereyağı tencereye boşaltılır.
İnce kıyılmış soğan ilave edilip biraz kavrulur.
Ardından mısır unu ve un yavaş yavaş eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine 5 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Ayıklanmış ve ince doğranmış sarımsak ile ısırgan otu tencereye ilave edilir.
Islanmış, yıkanmış pirinç ve tuz eklenir.
Kaynamaya başladığında kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirilmeye bırakılır.
Sıcak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc88558
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2013
1,591 defa indirildi / yazdırıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1/2 kg. ısırganotu
1 fincan sıvı yağ
2 adet soğan
3 kaşık mısır unu
6 su bardağı su
1 su bardağı süt veya 100 gram krema
2-3 adet sarımsak
Tuz
Sıvı yağ
2 kaşık margarin
Doğranmış soğanlar sıvı yağda iyice kavrulur. Kavrulan soğanların üstüne mısır unu ilavesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir.
Isırganlar yıkanıp, doğrandıktan sonra un ve soğanın üzerine ilave edilip 6 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar pişirilir (mümkün olduğunca az kaynatılır. 8-10 dk.).
Pişen çorbanın içine süt veya krema ilave edilerek ocağın altı söndürülür.
Servis yapılırken isteğe göre 2-3 diş sarımsak ezilerek çorbaya ilave edilir.