|
|
Isırganotu Haşlama |
|
Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5465
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo isirganotu
250 gr kadar (az miktarda) ispanak yada pazi, sadece yapraklar
3-4 dis sarımsak
3 corba kasigi misir unu
Isirgan otlarini ellerinize eldiven gecirerek yikayin.(eger topliycaksaniz mutlaka eldiven giyin) Genis bir tencereye isirgan otlarini, ispanaklari ve sarimsagi koyun.Uzerlerini bir iki parmak gecicek kadar su ilave edin ve orta ateste suyu biraz cekene kadar haslamaya birakin.Pismesine yakin icine misir unu ve tuz katarak karistirin. Ocaktan alip blenderdan gecirin ve tekrar atese koyun.Bir kac dakika daha pisirin.Buarada suyunu kontrol edin cok sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.02.2021
|
|
Isırganotu Haşlama Tarifleri Reyhan Tarifleri
|
|