|
|
İşkembe Çorbası |
|
karamel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2008
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc79412
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
200 gr kuzu eti
1 Çorba Kaşığı biber salçası
1 Çorba Kaşığı domates salçası
100 gr bamya
1 Çay Kaşığı limon suyu
1 Adet soğan
Tencereye sıvı yağını döküyoruz.üzerine yağını ve minik minik doğranmış kuzu etlerini ilave ediyoruz.etleri suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.ince ince doğranmış etleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.bamyaları iplerinden ayırıyoruz.etlerin üzerine salçayı döküp kavuruyoruz.bamyaları, tuzu, limon tuzunu ve suyu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.gerektiği zaman su ilave ediyoruz.
|
İşkembe Çorbası |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78763
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2012
1,982 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Adet limon
4 Yemek Kaşığı un
1 Adet koyun veya dana işkembesi
2 Diş sarımsak
İşkembeyi, büyük bir tencereye alalım, üzerine üstüne taşacak şekilde su ilave edelim işkembeyi haşlanmaya bırakalım. Biz bu arada, terbiyesini hazırlayalım, bunun için çukur bir kaseye yoğurdu alalım. Üzerine limon suyu, un ve soğuk su ilave edip karıştıralım, azar azar sıcak su katalım iyice karıştıralım. Haşladığınız, işkembeyi çıkaralım, ılınınca kesme tahtasında küçük küçük doğrayalım ve tencereye alalım. Üzerine terbiyesini yağ ve tuz ilave edelim, bir süre daha pişirelim. Sos için, sarımsakları havanda dövelim, dövülmüş sarımsağın içine sirke ve pul biber ilave edelim. Pişen İşkembe Çorbasını servis tabağına alalım, servise sunalım sosunu herkes tercihine göre alabilir.
|
İşkembe Çorbası |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc76186
Gönderme Tarihi: 29.May.2012
2,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta sarısı
7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
1 tutam tuz
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1,5 kahve fincanı sirke
6 Kg. dana işembesi
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Temizlenen işkembe bir tencereye konur, tuz eklenerek su ile kaynatıır. Kaynarken biriken köpükler alınır. köpükler bitince tencerenin kapağı kapatıır. İşkeme iyice yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edilir ve sudan çıkarılarak küçük parçalar halinde doğranır, tekrar tencereye aktarılır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon tencereden alınan bir veya iki kaşık işkembbe suyuyla iyice çırpılarak karıştırılır. Terbiye tencereye azar azar, karıştırılarak eklenir. çorbaya dövülmüş sarımsakla sirke eklenip bir taşım daha kaynatılır, üzerine ayrı bir tavada eritilen sana margarin ve kırmızıbiberle sos gezdirierek sıcak servis yapılır.
|
|
İşkembe Çorbası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|