|
İşkembe Dolması (Adana) |
|
burdur'lu
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc139137
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2018
847 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ceyhan Belediyesi
1 adet koyun işkembesi
2 su bardağı pirinç
250 gr. Yağlı kıyma
3 orta boy soğan
4 1 tatlı kaşığı tuz
5 Yarım çay bardağı karabiber
6 8-10 dal maydanoz
Kıyma, pirinç, ince kıyılmış maydanoz ve soğan karabiber ve tuz karıştırılır.
İşkembeler iyice temizlenerek yıkanır ve daha sonra 10-15cmlik karelere bölünür.
Meydana gelen her bir parçanın içerisine iki çorba kaşığı karışım konularak işkembelerin puturlu yüzü dışına gelecek üçgen şeklinde dikilir.
Diğer parçalarda bu şekilde hazırlanır ve tencereye dizilirler.
Üzerine 5-6 su bardağı kaynar su eklenerek hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tencereden çıkarılarak ipleri çıkarılarak servis tabaklarına konur.
Hazırlanan yağlı,salçalı nane karışımlı sos tabakların üzerlerine dökülerek servis yapılır.
Fotoğraf "gülfiraz" tarafından gönderildi. 24.12.2019
|
İşkembe Dolması (Adana) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc47061
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
4,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet işkembe
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirimç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
İçi temizlenmiş işkembelerin önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice
temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.
Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. İşkembeler, peçeteden biraz daha küçük karelere şeklinde kesiliri. Her birinin içine hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı kadar konulur. Bohça şekline getirilip, yorgan iğnesi ve ipliği ile dikilir. Bütün işkembeler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 40-60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.
|
|