|
|
İşkembeli Kuru Fasulye |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10620
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2006
4,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kuru fasulye
400 gr işkembe
2 diş sarımsak
600 gr olgun domates
1 demet maydanoz
1 baş soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin
yeteri kadar tuz ve karabiber
Fasulyeler geceden ayıklanıp ıslatılır. işkembe temizlenir kuşbaşından biraz daha büyük parçalar halinde doğranır. İçinde tuzlu su bulunan bir tencerede 1,5 saat haşlanır. Bir başka tencereye suyu süzülmüş kuru fasulyeler konur. Tuz ve su katıldıktan sonra tencere ateşe oturtulur ve fasulyeler dağılmayacak derecede haşlanır. Haşlanan fasulyelerin suyu süzülür. Soğan, sarımsak ve maydanoz ayıklanıp ince ince doğranır. Bir güvece margarin ve zeytinyağı konduktan sonra kıyılmış sarımsak, soğan ve maydanoz katılır. Orta ateşte kanştınlarak kavrulur. Bunlar kavrulunca süzgeçten geçirilmiş domates katılır. Tuzu ve biberi serpilir, bir süre daha kanştınlarak pişirilir, işkembe ve fasulye ilave edilir. İşkembe suyundan yeteri kadar konduktan sonra yemek yarım saat kadar pişirilir, servis yapılır.
|
İşkembeli Kuru Fasulye |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62096
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011
2,503 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr işkembe (temizlenip 5 cm'lik şeritler halinde kesilmiş)
2 arpacık soğanı (kabukları soyulup, her birine 2 diş sarımsak sokulmuş)
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy soğan (kabaca doğranmış)
8 orta boy domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
1 tatlı kaşığı karabiber
300 gr (1+1/2 su bardağı) sıcak tavuk suyu
450 gr Dermason fasulyesi (bir gece suda bırakılıp 7 su bardağı suda 1,5 saat haşlanmış)
İşkembe, arpacık soğanı ve tuzun yarısını büyük bir tencereye koyup üstünü suyla örtünüz. Tencereyi harlı ateşe oturtup, suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 1 saat, işkembeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp delikli kepçeyle işkembeleri bir tabağa aktararak, bir kenarda tamamen soğumaya bırakınız. Tencerede kalan su ve sebzeleri atınız.
Büyük bir güveçte, soğan ve kerevizi arasıra karıştırarak 5-8 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız. Domatesi, kalan tuzu ve biberi ekleyip, 10 dakika daha, arasıra karıştırarak pişiriniz.
Güvece işkembeleri ekleyip, tavuk suyu ve haşlanmış fasulyeleri katınız. Sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, üstünü örterek 30 dakika daha pişiriniz. Güveci ateşten alıp işkembeli fasulyenizi güvecinde servis ediniz.
|
|
İşkembeli Kuru Fasulye Tarifleri Nohut Tarifleri
|
|