|
İşkembeli Nohut |
|
Hüsran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2006
Mesajlar: 59 Şehir: Marmara |
Kısa URL: https://ml.md/lc5475
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 Su Bardağı Nohut
1/2 Kg İşkembe
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Büyük Soğan
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Su
1 Kase Mantı
YAPILIŞ TARİFİ
Akşamdan ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve yarım kg işkembeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından iri kareler şeklinde kesilmiş işkembeyi ve 1 su bardağı haşlanmış nohutu ilave edin. 1 çorba kaşığı biber ve domates salçasını ekleyin. Bir-iki kez çevirdikten sonra,bir miktar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
Su kaynamaya başlayınca 1 kase mantıyı ekleyin. Mantılar yumuşayıncaya dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
İşkembeli Nohut Yahnisi |
|
senem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 40
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33342
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009
3,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1,5 su bardağı nohut
300 gr, işkembe
1 fincan sirke
yarım limon suyu
2 adet soğan
1 kaşık biber salçası
3 adet biber
3 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
6 diş sarımsak
tuz.
işkembe irikıyım kesilip bol suda içine sirke, çiçekyağı ve 1 adet soğan koyularak haşlanır. Diğer tarafta bir tencereye yağ koyulup, yemeklik doğranmış soğanlar şeffaf oluncaya kadar kavrulur, biber ve sarımsaklarda içine atılarak 5 dakika çevrilir. Salça ve 3 bardak işkembenin suyu işkembeler ve de nohutlar tencereye atılarak hepsi birden kaynatılır, ineceğine yakın tuz, karabiber ve pul biber atılıp altı kapatılır.
|
İşkembeli Nohut Yahnsi |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63008
Gönderme Tarihi: 06.May.2011
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr nohut (bir gece önceden üstünü 4 cm aşacak kadar su ve 3 çorba kaşığı tuz konulup, karıştırılıp bekletilmiş)
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı tuz
3 orta boy soğan (ince doğranmış)
İşkembesi:
1 kg dana işkembesi (iyice temizlenip, yıkanmış)
5 litre (25 su bardağı su)
1 çorba kaşığı tuz
1/4 su bardağı rafine yağ
1 diş sarımsak
1/4 limon
Temizlenmiş işkembeyi büyük bir tencereye koyup tuzu, rafine yağı, limonu, sarımsağı ve suyu ekleyerek harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca üstünde toplanan köpükleri delikli kepçeyle temizleyiniz.
Ateşi orta sıcaklığa getirip 3,5-4 saat, arasıra bir bıçakla işkembenin pişip pişmediğini kontrol ederek pişiriniz. İşkembe pişerken bir gece önceden tuzlu suya bırakılmış nohutları 3-4 kez yıkayıp, orta boy bir tencereye koyunuz. Üstünü 3 cm aşana kadar su doldurup harlı ateşte 1 saat haşlayınız. Tencereyi ateşten indirip, nohutları bir kevgirden süzüp, suyunu atınız.
İşkembe pişince delikli kepçeyle tencereden çıkarıp, bir tencere üstüne oturtulmuş kevgire koyup soğutunuz. (Kaseye süzülen işkembe suyunu saklayınız). İşkembe soğuyunca kuşbaşı doğrayınız. Büyükçe bir tencereye yağı, tuzu ve soğanları koyunuz. Soğanları yakmamağa dikkat ederek, orta ateşte 3-4 dakika kavurup işkembe suyundan 7 su bardağı ekleyerek, kaynamaya bırakınız.
Kaynayınca süzülmüş nohutları ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1,5 saat pişiriniz. Kuşbaşı kesilmiş işkembeyi tencereye ekleyip, yarım saat daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi servis ediniz.
|
İşkembeli Nohut |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc68926
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2011
2,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg dana işkembe
2 diş sarımsak
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
4 su bardağı su
7 dal maydonoz
1'er çay kaşığı tuz, tane karabiber, kırmızı pulbiber
İşkembeyi yıkayıp küp doğrayın. 1 diş sarımsak ve tane karabiberlerle birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavurun. İşkembeleri haşlama suyu ile soğanlara ekleyin ve 10 dakika pişirin.Nohut, tuz ve karabiberi ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpiştirip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
|
İşkembeli Nohut Yahnisi |
|
Abbas Y.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2015
Mesajlar: 77 Şehir: Tahran |
Kısa URL: https://ml.md/lc119854
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016
1,878 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gr işkembe
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet soğan
1 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
3 diş sarımsak
Yarım adet limon suyu
İşkembeyi temizleyip ılık suyla iyice yıkayın. Tencerede üzerini iki parmak geçene kadar su doldurun. Bir taşım kaynattıktan sonra süzüp yıkayın ve tekrar üzerini dört parmak geçene kadar soğuk su doldurun. İçine aromatik malzeme olarak, bir adet parçalanmış soğan, üç diş sarmısak, yarım limon suyu, bir çorba kaşığı sanayağı ve tuz ekleyin. 2-4 saat arası (yumuşayana kadar) yavaş yavaş kaynatın. Pişerken suyu eksilirse, su ilave edin ve üzerinde oluşan köpükleri alın.
Bir gün önceden ıslattığınız nohutu yıkayıp bir tencereye koyun. Üzerini iki parmak geçene kadar soğuk su doldurup bir taşım kaynatın ve süzün. Tekrar üzerini dört parmak geçene kadar soğuk su doldurup kapağını kapatın. Yavaş yavaş kaynatarak bir saat civarında, nohutlar yumuşayana kadar pişirin ve sonra süzün. İki adet soğanı soyup ince ince doğrayın. Sivri biberi temizleyip yuvarlak şekilde dilimleyin. Domatesi soyduktan sonra fındık büyüklüğünde kesin. İşkembeyi sudan alarak 3 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde parçalara doğrayın. Diğer bir yanda bir tencerede soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Sivri biber, domates ve salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Nohut, işkembe, tuz, biber ve bir litre (beş su bardağı) işkembe suyu ilave edip yavaş yavaş 20 dakika kaynatın.
|
İşkembeli Nohut |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc162978
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram işkembe(dana)
3 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 su bardağı su (üzerini geçecek kadar)
1-2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 tutam kırmızı toz biber
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Ön hazırlığı yapılmış işkembeyi yıkayıp düdüklüye alıyoruz.
İşkembelerin üstünü geçecek kadar su ekleyin. Tuzu da ekledikten sonra düdüklünün kapağını kapatın ve 40 dakika kadar haşlayın.
40 dakika sonra ocağın altını kapatın ve işkembelerin ılımasını bekleyin, ardından lokmalık olarak şekilde yarım parmak boyutlarında doğrayın.
Farklı bir tencereye yağı ekleyin ve kızdırın, ince doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin ve kavurun.
İşkembenin kalan suyundan ekleyin ve ekstra göz kararı biraz daha su ekleyin.
Su kaynayınca işkembeleri ve haşlanmış nohutları ekleyin. Tuzunu ve baharatını ilave edin. Bu şekilde güzelce pişirin.
İşkembelerin piştiğine emin olduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Güveç kaplarında servis edebilirsiniz.
|
|