|
İşkembenin Temizlenmesi |
|
ziyafet
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2007
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc18754
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2007
8,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
1- İşkembelerin yüzünü ve tersini bol suyla 3-4 defa yıkayınız.
2- Yıkanmış işkembeleri bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup el dayanabilecek sıcaklığa kadar ısıtınız.
3- İşkembe ısınırken arada bir alt-üst ediniz.
4- İşkembelerin pürtükleri soyulmağa başlarken tencereyi ateşten alınız.
5- İşkembeleri sudan çıkarıp düz bir yüzeyde bıçakla temiz bir fırçayla işkembenin pürtüklerini temizleyiniz.
6- Tekrar 3-4 defa suyla yıkayıp istediğiniz yerde kullanınız.
|
İşkembe Nasıl Temizlenir |
|
tosunum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2010
Mesajlar: 36 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46204
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2010
30,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
Önce işkembelerin yüzünü ve içini bol suyla 7 kere yıkayınız. Yıkanmış işkembeleri bir tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar su dökünüz. Sonra, el dayanabilecek sıcaklığa kadar ısıtınız. İşkembe ısınırken arada bir alt-üst ediniz. İşkembelerin pürtükleri soyulmaya başlarken tencereyi ateşten alınız. İşkembeleri sudan çıkarıp düz bir yerde bıçakla (veya temiz bir fırçayla) pürtüklerini temizleyiniz. Tekrar 7 kere bol suyla yıkayınız.
|
İşkembenin Çok Kolay Temizlenmesi |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc57556
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2010
14,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
İşkembe yüzeyini çok sıcak suda kazıyarak kazımak oldukça bilinen ve çok zor bir yöntemdir. Eliniz yanarak ne kadar kazırsanız kazıyın muhakkak pislik kalır.
Çok kolay olan usulü ise kireç kaymağı kullanmaktır bunun için;
# Kesilmiş kurban işkembesi boşaltılarak içi iyice yıkanır.
# Limon büyüklüğünde kireç kaymağı 1 bardak suda eritlerek çok koyu kıvamda bir kireç suyu elde edilir.
# İşkembenin iç kenarı tezgaha yayılarak hazırlanan kireç suyu içine iyice yayılır.
# İşkembe katlanarak bir naylon torbaya konur, torbanın ağzı kapatılarak 15 dakika bekletilir.
# 15 dakika sonra torbadaki işkembe tekrar tezgaha yayılarak bir bıçakla içi kazınır.
# Kazıma işleminden sonra iyice yıkanarak kaldırılır.
Bu tür temizliğin avantajları;
# Çok kolay kazınır, zamanınızı almaz.
# Temizlik yaparken sıcak suya gerek yoktur, eliniz yanmaz ve işkembe pişmez.
# Kireç çok iyi bir temizlik maddesidir, hem işkembenin mikroplarını öldürür, hem bozulmasını önler, hem de kötü kokusunu alır.
Not: Naylon torbanın içinde 15 dakikadan fazla bekletilmemelidir.
|
İşkembe Nasıl Temizlenir |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173322
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2023
127 defa indirildi / yazdırıldı
|
İşkembeyi temizlerken kokunun elinize geçmemesi için dilerseniz eldiven kullanabilirsiniz. İlk olarak işkembeyi soğuk suyla birkaç defa yıkayın. En az 5-6 defa yıkanmalıdır. Ardından bir tencerede suyu kaynatın ve içine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştırın. Yıkadığınız işkembeyi kaynayan suya koyun ve birkaç dakika bekletip çıkarın.
Bunun 1-2 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Eğer işkembeyi karbonatlı kaynar suda fazla bekletirseniz sertleşebilir. İşkembeyi sudan alınca uygun bir kesme tahtasının üzerine alın ve üst kısımdaki tabakayı sıyırın. Ardından bol su ile tekrar yıkayın ve haşlayın. İşkembe temiz olduktan sonra tarifinize göre dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
|
|