|
|
İSKOÇ BİSKÜVİLERİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61008
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011
3,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
240 gr (2 su bardağı) un
60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı süt
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Bir tatlı kaşığı yağla 30 cm'lik düz bir kalıbı hafifçe yağlayınız.
Unu orta boy bir kaseye eleyip, kalan 125 gr yağı ufak ufak keserek ekleyiniz. Parmaklarmızla karışımı ekmek içi görünümü alana kadar yoğurunuz.
60 gr (1/4 su bardağı) şeker ve sütü ekleyip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. (Hamur çok kuru ise biraz daha süt ekleyiniz.) Hamuru top yaparak hafifçe unlanmış tezgaha alıp, 25 cm çapmda bir daire açınız. Merdaneye sarıp kaldırarak hazırladığınız kalıba yerleştiriniz.
7,5 cm'lik hamur kesici ile hamurun ortasına bir yuvarlak çizerek kesiniz. Kalan hamuru 10 eşit parçaya bölünüz. (Parçaları kenarlardan ortaya doğru keserek parçalara etek görünümü veriniz.) Ortadaki yuvarlak parçayı ve kenarlardakileri birbirinden ayırıp, parçaları geniş kenarlarına çatalla bastırarak süsleyiniz.
Hamurun üstüne, kalan 1 çorba kaşığı şekeri serpiniz. Kalıbı fırının orta katına sürüp bisküvileri 20-25 dakika, nar gibi kızarana kadar pişiriniz.
Kalıbı fırından çıkarıp bisküvileri spatulayla tel ızgaraya aktararak soğutunuz.
Yuvarlak bisküviyi servis tabağının ortasına koyup, etek biçimindeki bisküvileri çevresine dizerek servis ediniz.
Not: İskoç bisküvileri XII. yüzyıldan beri yapılan geleneksel bir bisküvidir.
|
İSKOÇ BİSKÜVİSİ |
|
Dilaşub
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49866
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2010
3,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
24 bisküvi MALZEMESİ:
2 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı şeker
4+1/2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
1+1/4 bardak yağsız süt
Hamuru açmak için un
Yağlamak için yağ
2 tatlı kaşığı süt
HAZIRLANIŞI:
Bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve şekeri karıştırın. Yağ veya margarini yavaş yavaş, ekleyip, iyice yoğurun. Sonra sütü ilave edin ve hamur oluşuncaya kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru, ıslanmış geniş bir yüzeyde, yaklaşık 1.5 cm kalınlığında açıp, yuvarlayın. Bir bıçakla 6-7 cm'lik kısmını kesip çıkartın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye oturtup süt ilave edin. Kalan hamuru tekrar birleştirip, yoğurun. Açıp keserek tepsiye dizin. Önceden 225 dereceye kadar ısıtılmış fırında bisküvileri 10-15 dakika pişirin. Pişirme işlemi boyunca fırında içi su dolu bir fincan olmalıdır. İskoç bisküvilerini, tercihen sıcak olarak yağ ve marmelatla servis yapabilirsiniz.
|
İSKOÇ BİSKÜVİSİ |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12513
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2007
3,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
450 gram un,
150 gram toz sekeri,
250 gram tereyağı,
2 yumurta,
1 paket vanilya tozu,
1 çay kaşığı tuz.
Yapımı: Fırın tepsisini yağa ve una bu-layıp bir kenara bırakmalı. Kalan tereyağını küçük parçalara bölüp bir büyük kâseye koymalı. Bunun üstüne toz şekerini dökmeli. Telle bir süre şekerli tereyağını işlemeli. Sonra buna teker teker yumurta sarılarını katıp bunları yedirerek köpürtmeli.
Karışım iyice çırpıldıktan sonra tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken vanilyalı ve tuzlu unu azar azar katıp yedirmeli. Karışım koyu bir hamur durumuna gelince merdaneyle bunu bir - iki milimetre kalınlığındaki bir yaprak haline gelinceye kadar açmalı. Sonra türlü biçimlerdeki kalıplarla bu hamurdan bisküvitler çıkarıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizmeli. Yumurtalardan birinin akını iyice çırptıktan sonra bir fırçayla bisküvitlerin üstüne sürmeli ve tepsiyi 180 dereceye göre kızdırılmış fırına koymalı. Bisküvitleri 45 dakika fırında tuttuktan sonra çıkarmalı ve soğumaya bırakmalı. Bisküvitler soğuyunca bunları fırın tepsisinden alıp servis tabağına yerleştirmeli ve yanında çay veya süt olduğu halde servis yapmalı.
|
|
İSKOÇ BİSKÜVİSİ Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|