|
İskoç Yumurtası |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11414
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2007
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
150 gram sosis
Yeteri kadar un
Kurutulmuş ekmek tozu
Zeytinyağı
Tuz
Dört yumurtayı kaynamaya başlayan suya atıp on dakika içinde tuttuktan sonra bunları soğuk suya batırıp çıkarmalı ve kabuklarını ayıklamalı. Sosisleri hafifçe haşladıktan sonra bunları uzunlamasına ortadan ikiye doğramalı. Yumurtaları da uzunlamasına ikiye bölmeli. Sosislerden yumurtaların uzunluğunda parçalar kesmeli. Ortadan ikiye doğranmış yumurtaların arasına sosisleri yerleştirmeli. Böylece bir çeşit sosisli yumurta sandviçi yapmalı. Kalan yumurtaları hafifçe çırpmalı. Arasına sosis konmuş yumurtaları önce una, sonra sırasıyle çırpılmış yumurtaya ve kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp kızgın zeytinyağına atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı. Kızaran yumurta sandviçlerini iyice süzerek tavadan çıkarmalı ve servis tabağına koyup sıcak sıcak servis yapmalı.
|
İskoç Usulü Yumurta |
|
şengülaras
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc22531
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2008
3,124 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. yağsız kıyma
5 adet yumurta
Un
Kuru ekmek kırıntısı
Sıvıyağ
Tuz
4 yumurtayı 10 dakika kadar kaynatın, soğutun ve soyup una bulayın. Kıymayı yumurtalara eşit biçimde taksim edip, yumurtaları etin içine sarın. Bir çiğ yumurtayı çırpın. Etle sarılan yumurtaları, önce yumurtaya sonra ekmek kırıntısına bulayın. Kırıntıları elinizle iyice sıkıştırarak ete yapıştırın. Kızdırılmış yağda yumurtalı eti pembeleşinceye kadar kızartın. Tuzunu ekin.
|
İSKOÇ USULÜ YUMURTA |
|
usare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc42150
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2009
4,755 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
4 yumurta
2 çorba kaşığı un
200 gr. kıyma
Galeta unu
1 yumurta
4 çorba kaşığı süt
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı:
Yumurtaları haşlayın. Soğuduktan sonra, kabuklarını soyup, una bulayın. Kıymayı dört eşit parçaya bölüp, kıymayı yoğurun. Yuvarlak parçalar haline getirip, haşlanmış yumurtaları ortalarına oturtun. Yumurtayı süt ile karıştırıp, kıymalı yumurtayı önce yumurtalı süte, sonra galeta ununa bulayın. Yağı çukur bir kapta kızdırıp, kıymaya sarılı yumurtaları bu yağda kızartın.
Fotoğraf "dijital" tarafından gönderildi. 14.10.2019
|
Scotch Eggs |
|
annekuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130616
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
1,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
5 adet orta boy yumurta
500 gram yağsız kıyma
4 dal taze soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı dijon hardalı
1 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı mısır ya da buğday unu
2 tepeleme çay kaşığı kimyon
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı dijon hardalı
1 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber (arzuya göre)
1 çay kaşığı sumak (arzuya göre)
Kızartmak için:
1/2 su bardağı buğday unu
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı irmik
2 adet çırpılmış yumurta
1 su bardağı kalın çekilmiş galeta unu
1 litre ayçiçek yağı
Sosun yapımı için rendelediğiniz sarımsak ve diğer malzemeleri bir kasede çatal yardımıyla karıştırın.
Öncesinde oda ısısına getirdiğiniz yumurtaları bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Pişmeyi durdurmak için soğuk suya koyun veya buzlu su olan bir kaseye alın.
Soğuttuğunuz yumurtaları soyup üzerindeki nemi bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Kıyma, incecik doğradığınız taze soğanlar, rendelenmiş sarımsak ve diğer malzemeleri çukur bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Malzemelerin iyice özleştiğine emin olduktan sonra karışımı beş eşit parçaya bölün.
Kıyma parçalarından birini alıp elinizde iyice düzleştirin. Üstüne haşlanmış yumurtayı koyup alttan yanlara doğru yavaş yavaş kıvırarak kıymanın yumurtayı kaplamasını sağlayın.
Sonrasında yumurtayı fazla ezmeden iki elinizin arasında şekil verin. Kıymanın yumurtanın çevresine eşit kalınlıkta dağıldığına emin olun. Kalan yumurtalar için de aynı işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız köfteleri; önce beyaz un karışımına, sonrasında çırpılmış yumurtaya ve son olarak da kalın çekilmiş galeta ununa bulayın.
İyice kızdırdığınız derin yağda, köfte yumrularının üstü kıtır hale gelip altın sarısı renk alana kadar 2-3 dakika kızartın.
Kızarttığınız yumurtalı köfteleri kağıt havlu üstüne alıp fazla yağının emilmesini sağlayın. Ortadan ikiye kesip önceden hazırladığınız sos eşliğinde soğumadan servis edin.
Not: Yumurtaları çok az haşlamaya özen gösterin. Akabinde pişmeyi durdurmak için buzlu suya koyabilirsiniz.Yumurtaları az pişirdiğiniz için soyarken parçalamamaya dikkat edin, rahat soyulması için kaynama suyuna bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.Hazırladığınız kıyma karışımı ile haşlanmış yumurtaları kaplarken karışımın çok kalın olmamasına özen gösterin, aksi taktirde içinin pişmesi gecikecektir.
|
İskoç Yumurtası |
|
Yağ Satarım Bal Satarım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2019
Mesajlar: 77 Şehir: Kartaca |
Kısa URL: https://ml.md/lc140162
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2019
1,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 adet yumurta
4 adet dana sosis
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Bulamak için:
2 adet yumurta
5-6 çorba kaşığı un
5-6 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek içi
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Yumurtaları 5-6 dakika haşlayın. Pişmelerini durdurmak için akan suyun altında birkaç dakika bekletin. Dikkatli bir şekilde kabuklarını soyun. Dana sosisleri robottan geçirin. İçine ince kıyılmış maydanoz, hardal ve baharatları ekleyip, homojen bir karışım elde edin. Sosisli karışımı 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle açarak ortalarına 1'er adet haşlanmış yumurta koyun ve dikkatli bir şekilde kapatın. Sosisli karışımla kapladığınız yumurtaları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en sonda robottan çekilmiş ekmek içine bulayın. Kızgın yağda renkleri altın sarısı olana dek 6-7 dakika kızartıp sıcak servis yapın.
|
|