Kısa URL: https://ml.md/lc41443
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2009
2,606 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardagı hindistancevizi
2 su bardagı toz şeker
1 su bardagı su
1 su bardagından eksik mısırözü
3 su bardagı un
1 vanilya
1 kabartma ozu
4 yumurta
sosu için :
3 su bardagı süt
3 yemek kaşıgı kakao
1 su bardagı şeker
üzeri için:
hindistancevizi
Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle iyice çırpıp sonra suyu mısırözünü hindistancevizini vanilyayı ekleyip çırpmaya dewam edelim kabartma tozu unuda eklayip tekrar karıştıralım ve kek kalıbına döküp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.bu arada sosu hazırlıyalım sütü tencereye döküp sekeri ve kakaoyu ekleyip şekeri ve kakaosu eriyene kadar ısıtalım. Kek piştikten sonra dilimleyip önce sosa sonra hindistancevizine batıralım.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 13.10.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc134967
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2018
709 defa indirildi / yazdırıldı
5 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
6 yemek kaşığı süt
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kakao
Yumurta ve şekeri derince bir kaba alarak karışım beyazlayana kadar iyice çırpın. Önce süt ve sıvıyağı karışıma ilave edin, ardından un, kabartma tozu, vanilya, hindistancevizi, ceviz ve kakaoyu ekleyerek karışımı çırpın. Hazırladığınız hamuru iyice yağlanmış olan tepsiye dökün. Kullanmış olduğum tepsi yaklaşık olarak 24 cm çapında. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Keki fırından aldıktan sonra 10-15 dakika kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra keki dilimleyerek süt ve kakao karışımı ile ıslatın. Üzerine hindistancevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.