Kısa URL: https://ml.md/lc147068
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2019
416 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker (175 g)
2 su bardağı süt (400 ml)
3 yemek kaşığı Pakmaya Kakao
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
2 su bardağı un (200 g)
1 çay bardağı ceviz içi (80 g)
Un, kabartma tozu ve ceviz içi haricindeki tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp harmanlayın.
Mikserle pütürsüz bir kıvam alana dek çırpın.
Hazırladığınız sıvı karışımdan 1,5 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Kalan malzemeye ayrı bir kapta harmanlanmış un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın.
En son iri çekilmiş ceviz içini ilave edip biraz daha karıştırın.
Hamuru yağlanmış kare veya dikdörtgen, orta boy bir fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc106986
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2015
2,342 defa indirildi / yazdırıldı
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı+çeyrek bardak
2 su bardağı süt
1 paket kakao
1 portakal kabuğu rende
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı ceviz ( arzuya göre fındıkta olur ama ceviz çok yakıştı)
Süslemek için:
Hindistancevizi
Antepfıstığı
Unun ve kabartma tozunun haricindeki bütün malzemeyi birbirine katıp,5 dakika mikserle çırparız.Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırırız.(pişen kekin üzerine dökmek için)
Ayırdıktan sonra kalan karışıma unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırdıktan sonra ekleriz.2-3 dakikada böyle karıştırdıktan sonra cevizi elimizde kırarak atıp kare borcam veya bu ölçülerde bir tepsiye yağladıktan sonra boşaltırız.
Tahin kıvamında olmalı. Eğer daha koyu olursa yumuşak olmaz.150 derecede yarım saat pişiririz.
Kekinizin ortasına kürdan batırın ve hamur yapışmışsa pişirmeye devam edin ama kontrolü elden bırakmıyoruz!
Fırından çıkarınca sıcakken bir yemek çatalı yardımıyla 8-10 yerinden çatalı batırarak delikler açın.
Sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Soğuduktan sonra antepfıstığı, hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.