|
|
İsot Patlatması (Tokat) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115764
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2016
1,460 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
15-20 adet tokat biberi
2 adet patlıcan
3 adet domates
Kızartmak için tereyağı
Tuz
Patlıcanlar alacalı soyulur. Enine 3e kesildikten sonra boyuna yarım santim kalınlığında dilimlenir, tuzlandıktan sonra tereyağında arkalı önlü kızartılır. Biberler bıçakla ya da çatalla delinir. Aynı şekilde tereyağında kızartılır. Kabuğu soyulmuş domatesler küp şeklinde doğranır. Tereyağında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına en altına patlıcan üzerine biber en üzerine de domatesler dökülerek servis yapılır.
|
|
İsot Patlatması (Tokat) Tarifleri Amasya Yemekleri
|
|