|
Ispanak Bastısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96223
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014
1,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 g ıspanak
250 gr yağlı et veya kıyma
1 iri soğan
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Ispanak yıkanıp ayıklandıktam sonra yaprakları ikiye ya da üçe bölünerek kendi suyunda haşlanır.
Et veya kıyma ince kıyılmış soğanla kavrulur.
Üzerine ıspanakları, suyu, tuzu ve biberi eklenerek pişirilir.
Ispanaklar haşlanmadan tuzla ovulmak suretiyle de hazırlanabilir.
|
Ispanak Bastı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57102
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010
4,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. ıspanak
250 gr. kuşbaşı yağlı koyun eti
1 baş iri soğan
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Ispanağı birkaç defa akar suda yıkayınız. Ayıkladıktan sonra, her sapı ikiye veya üçe bölünüz. Sıcak tuzlu suda çok az haşlayınız. Soğanı soyup, yemeklik ufak ufak doğrayınız. Etle birlikte bir süre kavurunuz. Etin yağı az geldiyse biraz yağ ilave ediniz. Bir küçük tencerenin ortasına etleri diziniz. Etrafına haşladığınız ıspanakları dizerek bastırınız. Tuzunu, biberini ve suyunu koyarak kapağı kapalı olarak pişiriniz. Bastınız pişince bir servis tabağına ters yüz edip sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Ispanakları haşlamadan tuzla ovarak da pişirebilirsiniz.
|
ISPANAK BASTISI |
|
topkan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2010
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56644
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2010
2,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ispanakların yapraklarını köklerinden ayırmalı ve bol su ile yıkamalı ve üzerine tuz serpip bırakmalıdır. Aynı zamanda, bir tencerede, doğranmış soğanı yağda biraz çevirmeli. Kuşbaşı eti veya kıymaları da katarak kıvamınca kavurmalıdır. Sonra, ıspanakları bu tencereye koymalıdır. Bir müddet, kendi suyu ile pişmesine bırakınız. Bu sırada bir miktar pirinçle beraber, et suyu, tuz, biber ve baharat koyarak pişmesine devam ettirerek çeşni kıvama geldiği görülünce indirmelidir.
Not: Ispanağın artan kökleri de kazınıp ayrıca haşlanarak; yumurta ve limonla güzel salçalı ve yine pirinçli ve kıymalı yemek yapılır.
|
ISPANAK BASTISI |
|
aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc53683
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
2,042 defa indirildi / yazdırıldı
|
İstediğiniz kadar ıspanağı alır, pişirir, yağını, kıymasını ya da etini o hesaba göre koyarsınız. Yalnız şunu önerelim ki, ıspanağa ne kadar bol yağ ve etsuyu koyarsanız o oranda lezzetli olur. Ispanağı iyice temizledikten sonra bol suda 5 - 6 kere yıkayıp doğrayınız. Tencereye 2 soğan çentip iki-kaşık tereyağıyla pembeleşinceye dek kuvvetli ateşte kavurduktan sonra içine 1 kilo kuşbaşı et ya da kıyma koyunuz. Pembeleşinceye kadar kavurup ıspanakları içine atınız, kapalı olarak kendi suyu ile orta ateşte pişiriniz. İndirmeden 10 dakika önce 1 - 2 avuç temizlenmiş ve iyice yıkanmış pirinç, altı kepçe su ya da etsuyu, tuz, biber ve baharat koyunuz, kapalı olarak pişiriniz.
ML® Ispanak Bastı için tıklayın
ML® Ispanak Bastı Videosu
|
|