Kısa URL: https://ml.md/lc161942
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2021
189 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kilo ıspanak
3 adet patlıcan
1 adet topan patlıcanı
Eti için:
500 gram kuşbaşı
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet kırmızı kapya biberi
Sosu için:
4 yemek kaşığı pul biber
4 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayın ve patlıcanları fırında ya da ocakta közleyin
Diğer yandan da kuşbaşı etinizi ocağa pişmeye alın.
Ardından soğanı sarımsağı ve kapya biberi küp küp doğrayarak etin üzerine ilave ederek pişirmeye devam edin.
Közlenmiş patlıcanları kabuklarından ayırarak bıçak yardımıyla küçük küçük parçalara ayırın.
Ispanakları ince ince dilimleyin ve soteleyin.
Beğendi sosu için yağı sos tavasına alın ve unu ekleyip kavurmaya başlayın.
Unun rengi dönünce azar azar süt ilavesi yaparak bir yandan da çırpmaya devam edin.
Sos kıvamını alan beğendiye patlıcanları ve ıspanakları, son olarak da kaşarı ekleyerek özdeşleştikten sonra altını kapatın.
Pul biberli sosu içinse malzemeleri sos tavasında pişirin.
Servis tabağının altına beğendi sosunu, üzerine de etini ekleyin.
En üstüne pul biberli sosu gezdirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc162106
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
1 küçük demet ıspanak (300-350 gr)
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
60 gr tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
500 gr dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı tereyağı (etler için)
Tuz
Karabiber
Kekik
Ispanak yapraklarını küçük doğrayıp teflon tavada yağ koymadan kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ilave edin. Çırpma teliyle orta ateşte karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. Unun rengi dönmesin çünkü tadı değişir. Sütü azar azar ekleyerek çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Topaklanırsa endişelenmeyin hızlıca karıştırırsanız düzelecektir. Koyulaşınca tuz ve karabiberi de ilave edin ve önceden pişirdiğiniz ıspanağı ekleyip karıştırın.
Etleri pişireceğiniz tencereye tereyağını koyup eritin etleri ve karabiberi ilave edip karıştırın ve orta ateşte pişirin (Et pişerken çok sık karıştırırsanız parçalanıp dağılacaktır). Etler suyunu salıp çekmeye başlayınca altını iyice kısarak pişirmeye devam edin. Eğer etiniz sert olduysa 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin. İndirmeye yakın tuzunu ve kekiğini koyup karıştırın.
Tabağa önce ıspanaklı sosu koyun, üzerine etleri yerleştirip servis yapın.