|
Ispanak Köftesi |
|
Lale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3705
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
3,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr Ispanak
200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
100 gr Kasar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Un
1 Küçük Sogan
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kizartmak için Sivi Yag
Ispanaklari yikayip yapraklarini ince ince kiyin. Kuru soğani rendeleyip bir kasik margarinle pembelestirin. Ispanaklarin suyunu sikarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salip da çekene kadar kavurun. Sonra atesten alip sogumaya birakin.
Sogumus ispanaga, ufalanmis beyaz peynir, kasar peyniri, un, çirpilmis yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karistirin. Sonra bu karisimi elle birkaç dakika yogurun.
Ispanak harcindan küçük parçalar alin. Elinizi unlayip yassi, oval köfteler yapin. Kizgin yaga atarak kizartin. Kagit peçete üzerine alip yagini süzdürün. Servis tabagina dizip sicak servis yapin.
ML® Ispanak Köftesi için tıklayın
|
Ispanak Köftesi |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc6952
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
3,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ çay kaşığı kabartma tozu,
1 su bardağı sü
1 su bardağı lor
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
½ çay kaşığı hindistancevizi
Tuz
Karabiber
½ su bardağı kaşar peyniri rendesi
Ispanağı her zamanki gibi hazırlayın. Çukur bir kaba alın. İçine sütü, loru, yumurtayı, unu, hindistancevizini, tuzunu ve karabiberini koyup iyice karıştırın. Elinizle köfte şeklini verin ve una bulayın. Buzdolabında iki saat kadar bekletin. Bir tencerede su kaynatın, unlanmış ıspanak köftelerini teker teker içine atın, su yüzüne çıkan köfteleri bir kevgirle alın. Süzüp bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kaşar rendesini serpip 10 dakika fırında tutun. Sıcak servis yapın. Un yerine galeta unu kullanabilir, yağa atıp kızartabilirsiniz
|
Ispanak Köftesi |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc9840
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ıspanak
6 çorba kaşığı yağ
2/3 su bardağı un
1 bardak süt
1 bardak rendelenmiş kaşar
3 yumurta
Tuz
Karabiber
Ispanakları ayıklayıp, bir kap içinde üzerini kaplayacak şekilde su doldurun ve 15 dakika haşlayın, ince ince kıyın. Yağı ve 2 kaşık unu tavada kavurun. Sütü katıp karıştırın. Karışımı ateşten alın. Tuz, karabiber, peynir rendesi ve ıspanakları ilave edip karıştırın. Bir tepsiye un serpin. Ispanak hamurundan kaşık kaşık alarak unlanmış tepsiye koyun ve yuvarlayın. Yağda kızartın.
|
Ispanak Köftesi |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9286
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
3,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ıspanak
6 çorba kaşığı yağ
2/3 su bardağı un
2 su bardağı süt
10 çorba kaşığı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
5 yumurta
Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Bir tencereye koyarak ıspanakların üzerini kaplayacak şekilde su doldurun ve 15 dakika haşlayın. Haşlanan ıspanakların suyunu iyice sıkın. İnce ince kıyın. Altı çorba kaşığı yağı ve 2 kahve kaşığı unu tavada telle karıştırarak kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave ederek iyice koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karışımı ateşten indirin, tuzunu, karabiberini, peynir rendesini ve kıyılmış ıspanakları ilave ederek iyice karıştırın. Bir tepsiye un serpin. Ispanak hamurundan kaşık kaşık alarak unlanmış tepsiye koyun ve yuvarlayın. Köfteleri bu şekilde bir süre soğumaya bırakın. Daha sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayarak köfteleri orta kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.
|
Ispanak Köftesi |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc7394
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2006
2,777 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram ıspanak
250 gram lor peyniri
2 adet yumurta
250 gram taze kaşar peyniri
100 gram tereyağı
Un
Karabiber
Tuz
Ispanak yaprakları iyice yıkandıktan sonra haşlanıp, süzülür, ve soğumaya bırakılır. İçine biraz tuz, lor, karabiber ve yumurta eklenerek yoğrulur. Hazırlanan karışımdan küçük toplar yapılarak una bulanır ve kaynar suda haşlanır. Tavada tereyağı eritilir, haşlanan ıspanak köfteleri bu yağda kızartılır. Üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpilerek servise sunulur.
|
Ispanak Köftesi |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13534
Gönderme Tarihi: 01.May.2007
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ıspanak
1 bardak süt
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 yumurta
2 kahve fincanı un
400 gram lor peyniri
100 gram tereyağı
1 çimdik cevz-i bevva
Karabiber
Tuz
Ispanakları ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suda haşlayın Sonra süzgeçten geçirerek süzün ve kızarınca ince doğrayarak bir güvece koyun. İçine sütü. rendelenmiş kaşer peynirinin yarısını, yumurtaları, rendelenmiş cevz-i bevvayı, lor peynirini yeteri kadar tuz ve karabiberi de kattıktan sonra elinizle iyice yoğurun. Güzelce yoğurduktan sonra gene elinizle ceviz iriliğinde yuvarlaklar yapın ve bunları una bulayın. Beri yanda genişçe bir tavanın içine iki parmak kadar su koyarak ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca unlanmış ıspanak köftelerini teker teker içine atın. Köpürüp kabarınca ve suyun yüzüne çı. kınca delikli kepçeyle sudan çıkartıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına dizin. Kalanları da aynı biçimde pişirerek diğerlerinin yanına koyun. Hepsi piştikten sonra kalan rendelenmiş kaşer peynirini üzerine serpin.
Beri yanda tereyağını ateşte eritin. Rengi hafifçe kahverengine çalınca indirin, köftelerin üzerine dökün ve sıcak sıcak servis yapın.
|
Ispanak Köftesi |
|
AhuDudu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2007
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16996
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007
2,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ıspanak
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı margarin
3 kahve fincanı un
10 çorba kaşığı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
3 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Bir tencereye alıp ıspanakların üzerini kaplayacak kadar su doldurun. 15 dakika haşlayın, suyunu iyice süzüp ince ince kıyın.
Margarini tavada eritin. 2 kaşık unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırın. İyice koyulaşınca ateşten alın. Tuz, karabiber, kaşar peyniri ve kıyılmış ıspanakları ilave ederek iyice karıştırın.
Kalan unu bir tepsiye serpin. Ispanak hamurundan kaşık kaşık alarak unlanmış tepside yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri bu şekilde soğumaya bırakın.
Yumurtaları çırpın. Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
|
Ispanak Köftesi |
|
Mete'lik
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc59580
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram ıspanak
2 çorba kaşığı margarin
1+1/4 kahve fincanı un
3/4 su bardağı süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri
3 yumurta
1 su bardağı çiçek yağı (kızartmak için)
tuz
karabiber
galeta unu
Bir tencerede yağı yakmadan eritin. Unu ekleyerek sarartmadan kavurun, kaynar sütü dökerek hızla karıştırın, pütürsüz bir bulamaç elde edin. Sonra yumurtaların sadece sarılarını, rende kaşarpeynirini, tuz, karabiber ve haşlanıp ince kıyılmış, suyu iyice sıkılmış ıspanağı, ekleyerek sıkı bir hamur oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamuru iki saat kadar buzdolabında bekletin. İki saat sonra buzdolabından çıkardığınız hamurdan küçük parçalar kopararak köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurta akına ve galeta ununa buluyarak kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.
|
Ispanak Köftesi |
|
kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc66868
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 dilim bayat ekmek
1.5 su bardağı ılık süt
1.5 kg. ıspanak
2 adet soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Karabiber
2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz
Ekmeklerin kabuklarını çıkarıp sütle ıslatın. Ispanakları yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Soğanları da ince kıyıp, 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Sütlü ekmekleri ilave edip, bir taşım kaynatın. Ilındıktan sonra içine ıspanak, yumurta ve unu katıp yoğurun. Ardından muskat, tuz ve karabiberi de katarak tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Kaynayan suya atarak 10-12 dakika pişirin. Dilediğiniz sosla birlikte servis yapın.
|
Ispanak Köftesi |
|
tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88530
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
2,179 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kilo ıspanak
2 baş soğan
100 gr. beyaz peynir
1 yumurta
Ispanağın yeşil kısmını ikiye bölüp iyice yıkayın. Yağda kavrulmakta olan soğanın içine atın bir fincan su ilâve ederek pişirin. Kavrulmuş kıvama geldikten sonra soğutun. Beyaz peynir ve yumurtayla karıştırıp orta boy yassı köfteler halinde hazırlayın. Una bulayıp kızartın.
|
Ispanak Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98106
Gönderme Tarihi: 09.May.2014
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr Ispanak
250 gr Beyaz Peynir
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
3 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Soğan
1 Yemek kaşığı Margarin
1 Adet Yumurta
Tuz, Karabiber
Kızartmak için Sıvı Yağ
Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.
Soğumuş ıspanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırıp birkaç dakika yoğurun.
Ispanak harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak kızartın.
|
Ispanak Köftesi |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc102842
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2014
1,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
Yarım kilo ıspanak
1 kahve fıncanı süt
2 çorba kaşığı galeta unu
1 tutam Tuz - pulbiber
1 çay bardagı ceviz içi
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanaklar ayıklanıp bol suyla yıkanır. Tencereye alınıp kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. İyice süzülüp doğranır. Geniş bir tavada 1 kaşık sana eritilip, ıspanak eklenir. Bir tutam tuz ilavesi ile bir iki dakika kavrulur. Ekmek içi,kaşar peyniri ve yumurta eklenir,yoğurulur. Pişmiş,hafif ılımış ıspanaklar ilave edilir. Harç 6 eşit parçaya ayrılır ve tavaya güzelce yerleştirilir(anneler bunu avuç içinde yuvarlayın sonra ortasını çukur yapın diye anlatırlar, onlara aldanmayın; kaşıkla karışım tepsiye kabaca konur içerisine çay bardağı oturtulur kaşık ile harç bardağın dış çepelerine bulanır. Sonrasında güzelce kaldırılır). Beyaz peynir çukurlara sığacak şekilde dilimlenir, ıspanak köftelerinin çukur kısımlarına yerleştirilir. 3kaşık sana küçük bir tavada eritilip, peynirli köftelerin üzerine gezdirilir. En üste birer adet ceviz içi konulur. 180 derece fırında peynirler hafif kararıncaya kadar (15-20 dakika) pişirilir.
|
|