|
Ispanak Kökü Çorbası |
|
yılmaz akkaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc149704
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2020
605 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ıspanak kökü
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 litre su
Tuz
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı un
Havucu, ıspanak saplarını ve soğanları ince ince doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce soğanları, ardından havuçları son olarak da ıspanakları ekleyip kavurun.
Üzerine suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler pişerken un, yumurta sarısı, yoğurt ve limonu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın.
Çorbanın suyundan alıp ılıştırdığınız terbiyeyi tencereye ekleyin.
Bir taşım daha kaynatın.
Altını kapatıp tuzunu ekleyin ve servis edin.
|
İşte Ispanak Kökü Çorbası |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146789
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2019
1,576 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg ıspanağın kök kısımları
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
1 çorba kaşığı un,
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 diş sarmısak
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber
3-4 adet kıyılmış ıspanak sapı
Ispanak köklerinin çamurları iyice temizlenene dek akan suyun altında yıkayıp, süzgece alın. Daha sonra doğrayın ve kapaklı bir kaba koyun. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp, pembeleşene dek zeytinyağında soteleyin. Ispanak köklerini ilave edip, bir-iki çevirin. Sıcak su ekleyip, tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişmeye bırakın. Terbiye için un, yumurta sarısı, yoğurt ve dövülmüş sarmısağı bir kapta çırpın. Çorbanın suyundan 1 çorba kepçesi alıp unlu karışıma ilave edin ve iyice çırpın. Daha sonra sürekli karıştırarak yeniden ocaktaki çorbaya dökün. Ağır ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Pulbiber ekleyip bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip, ıspanak sapı serpiştirerek servis yapın.
|
Ispanak Kökü Çorbası |
|
öö
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc114843
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2016
1,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr ıspanak kökü
2 yemek kaşığı margarin
1 adet soğan
1/2 limon suyu
1 tutam tuz
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı salça
Yeteri kadar et suyu
Sıvıyağda rendelediğimiz soğanları kavurup, içerisine küçük doğradığımız ıspanak köklerini atıyoruz. Kökler hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Sarardıklarında haşlanmış nohutları içerisine atıyoruz ve biraz daha kavuruyoruz. Salçayı katıp 2-3 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz. Sonrasında limon suyunu ve suyunu koyuyoruz. 30 dakika orta ateşte pişiriyoruz. Ocaktan alırken tuzunu ekliyoruz.
|
Ispanak Kökünden Çorba |
|
paraf
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2012
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99887
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014
2,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ıspanak kökü
1 kase yoğurt
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sebzeli çeşni
1 yemek kaşığı nane
6 su bardağı su
Ispanak köklerini yıkayıp doğrayalım.Bir tencereye sana yağını ve doğradığımız kuru soğanı koyup hafif kavuralım.Ispanak köklerini de ilave edip karıştıralım.Un,yoğurt,yumurta,sebzeli çeşni ve sarımsağı rendeleyip çırpalım.Bu karışımı tencereye yavaşça döküp sürekli karıştıralım.Suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım.Üzerine sana yağı ve nane ile sos yapalım.
|
Ispanak Kökü Çorbası |
|
gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64573
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
2,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 kg. ıspanağın sap kısmı
1 kase kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 adet domates
1/2 limonun suyu
2 diş sarımsak
Nane
Kırmızıbiber
Tuz
Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye alıp suyu ve margarini ilave edin. Küçük doğranmış ıspanak saplarını, mercimeği, rendelenmiş patatesi ve tuzu katıp çorbayı kaynatın. Kaynayınca pirinci ilave edin. Pirinçler pişince ocaktan alın. Limon suyu, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber ve naneyi karıştırarak çorbanın üzerine gezdirin.
Fotoğraf "gezmece" tarafından gönderildi. 30.11.2020
|
|