|
Ispanak Mıhlaması (Tokat) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116088
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2016
2,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg ıspanak
1 yemek kaşığı çemen
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tane büyük kuru soğan
Tuz
Pul biber
Ispanaklar ayıklanıp yıkanarak ince ince doğranarak kavrulur. Yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ispanaklarla çemen eklenerek biraz daha kavrulur ve tepsiye dökülüp düzgünce yayılır. Yumurtalar bir kaseye çırpılır. Ispanakların araları delinir ve aralarına yumurtalar konulur. 200 derecede 5 dakika pişirilir sıcak olarak servis edilir.
Not: Ispanak mıhlaması ocakta da pişirilir.
|
|