|
|
ISPANAK ÖĞRETEN |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73023
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg ıspanak
4 adet kuru soğan
1,5 su bardağı et suyu
1/2 paket margarin
Kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Beşamel sos
Ayıklayıp iyice yıkadığımız ıspanakları, 1 su bardağı su ile haşlayalım.
Sudan çıkartıp, süzgeçte suyunu süzelim.
Soğuyunca, iki avucumuzun içinde fazla suyunu sıktıktan sonra, ince ince kıyalım.
İnce kıydığımız soğanları, margarinde pembeleştirelim.
İçine ıspanakları atıp, hep beraber kavuralım.
Et suyunu ilave edip, orta ateşte pişirelim.
Ispanaklar suyunu çekince, ocaktan indirelim.
İçini yağladığımız bir tepsiye yayıp, üstüne hazırladığımız beşamel sosu serelim.
Kaşar peynir rendesi serpip, önceden ısıttığımız fırında, üzeri kızarıncaya kadar fırınlayalım ve sıcak sıcak servis yapalım.
|
ISPANAK OGRETEN |
|
şeker oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58622
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010
2,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. ıspanak,
2 kaşık yağ
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
50 gr. tereyağı veya bir kaşık margarin
1 su bardağı süt
Ispanaklardan «Ispanak püresi» yapınız.
Püreyi servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz.
Yarım tertip beşamel salçası hazırlayınız.
Ispanakların üzerini salçayla tamamen kapatınız.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve 1 kaşık erimiş yağ gezdiriniz.
Yemek zamanına yirmi dakika kala fırında üzerini kızartınız.
Olduğu gibi sofraya alıp sıcak olarak servis yapınız.
|
|
ISPANAK OGRETEN Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|