|
ISPANAK SUFLE |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2284
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ıspanak
200 gram kadar kaşar rendesi
1 kaşık tereyağı
3 yumurta
En az 4-5 kez yıkanan ıspanaklar kaynayan suda haşlanır. Suyu süzüldükten sonra hafifçe sıkılarak ince ince kıyılır. 3 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Hafifçe çırpılmış 3 yumurta sarısına rendekenmiş kaşar, yağ ve az tuz ilave edilip karıştırılır. Altı yağlanmış payrekse konulur. Yumurta beyazları koyu bir kar haline gelene kadar çırpılıp ıspanağın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilerek 170 derecede yarım saat kadar pişirilir.
Not: Kaşar peyniri taze ya da eski kaşar peyniri olarak kullanılabilir. Eski kaşar kullanılırsa tuz ilave edilmeyebilir. Taze kaşar tavsiye olunur.
Fotoğraf "memiş" tarafından gönderildi. 24.07.2015
|
ISPANAK SUFLESI |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2285
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,096 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı ve bir çorba kaşığı un
½ su bardağı zar gibi küçük doğranmış gravyer peyniri
az tuz
az rendelenmiş hindistancevizi
bir tutam kırmızı biber
4 yumurta beyazı
4 yumurta akı
Ispanağı:
½ kg ıspanak
az karbonat
Ispanağın yapraklarını temizleyip birkaç dakika yıkayın. Sonra içinde az karbonat bulunan bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp soğuk su ile soğutup iyice sıkarak sudan çıkarın. Kıyma makinasında çekin yada çok ince kıyın.
Küçük bir tencereye yağ ve unu koyun, orta ateşte 3-4 dakika kavurup ateşten alın. 5 dakika dinlendirip kaynar sütü, biberi, hindistancevizini ve tuzu ilave edin. Çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika kaynatın ve ateşten alın. Önce hazırladığımız ıspanağı ve sonra yumurta sarılarını ve peyniri ilave edip karıştırın. Çukur bir kapta çırpma teli ile yumurta beyazını çırparak kar yapın, çalkalamadan karıştırın ve ıspanaklı harcın içine yedirin. 4 adet birer kişilik veya bir adet 4 kişilik güvecin içini tamamen yağlayın ve içine hafif rende peynir serpin. Sufle harcını doldurarak fırına sürerek iyice kabarıncaya kadar küçükleri 15, büyükleri ise 30 dakika pişirip servis edin.
|
ISPANAK SUFLESİ |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12482
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007
2,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1/2 kilo kuzu ıspanağı,
4 yumurta,
2 kahve Fincanı rendelenmiş gravyer peyniri
1 bardak süt,
1 kahve fincanı margarin yağı.
2+1/2 kahve fincanı un,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı: Ispanağı temizleyip bol suda yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suda beş dakika kadar haşlamalı. Sonra soğuk suya atıp pişmesini durdurmalı. Soğuk sudan sonra iyice süzmeli ve doğrama tahtasına koyup ince ince kıymalı. Tekrar sıkarak suyunu süzmeli ve bir kenara bırakmalı. Bir kuşaneye margarin yağını koymalı ve kabı orta ısılı ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla yağı karıştırırken bir elekten akıtarak unu dökmeli. Yağlı unu karıştırmaya ara vermeden 3-4 dakika kavurmalı. Sonra ateşten indirip bir kenarda beş dakika dinlendirmeli. Bü sürenin sonunda kaynar sütle tuzunu ve biberini katmalı. Çırpma teliyle karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika kaynatmalı; sonra ateşten indirmeli. Çırpmaya ara vermeden sırasıyla kıyılmış ıspanağı, dört yumurtanın sarısını ve nihayet rendelenmiş peyniri katmalı.
Bu sırada bir başka kimse bir kâseye yumurtaların aklarını koymalı ve kar köpüğü nâline gelinceye kadar bunu çırpmalı. Ispanaklı karışımı yavaş yavaş karıştırırken kar köpüğünden kaşık kaşık almalı ve bu karışıma yedirmeli.
Bu iş bitince daha önceden yağlanmış ve içinin her yanı eşit biçimde unlanmış sufle kaplarına veya dört küçük güvece bu harcı boşaltmalı ve kapları fırına sürmeli. Güveçler fırında 15-20 dakika kadar kalarak sufleler iyice kabarıp üzerleri kızarmaya başlayınca kapları fırından çıkarmalı ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı.
|
ISPANAK SUFLE |
|
VII.Murat
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23399
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2008
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 kg. ıspanak,
3 yumurta,
200 gr. rendelenmiş taze kaşar,
katıyağ,
tuz.
Kaynar suda ıspanakları haşlayıp, iyice suyunu süzün ve ince ince kıyın. Üzerine, hafifçe çırpılmış yumurta sarılarını, kaşar, yağ ve tuz ilave edip karıştırın. Yağlanmış ısıya dayanıklı bir cam kaba, yumurtalı ıspanağı boşaltın. Yumurtaların akı kar gibi oluncaya kadar devamlı çırpın ve ıspanağın üzerine yayın. Üzerine kaşar serpin ve 180 C. ye ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
|
ISPANAK SUFLESİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84275
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2012
2,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram makineden çekilmiş (veya ince kıyılmış) ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram peynir
120 gram tereyağı
1,5 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
8 yumurta sarısı
biraz kırmızı biber
Biraz hindistancevizi
8 yumurta beyazı
1) Ispanak yaprağını haşlayıp makineden çekiniz veya çok ince kıyarak püre yapınız.
2) Sonra bir bezin içine koyarak içinde bir damla su bırakmadan sıkıp sonra tartınız, 200 gram gelmelidir. Eğer içinde su kalırsa sufle kabarmaz.
3) Sonra küçük bir tencere yağı koyup kızartınız, ıspanağı ilâve ederek ve devamlı, karıştırarak 3 dakika sote yapıp ateşten alınız.
4) Peyniri küçük zar biçimi doğrayınız.
5) Bir tencereye yağı unu koyup çırpma teliyle karıştırarak3-4 dakika harlı ateşte yakmadan kavurup sütü kaynar olarak ilave edip iyice karıştırarak 1 dakika sonra ateşten alınız.
6) İlk sıcağı geçince önce ıspanak püresini sonra sırasıyla, yumurta sarısını, sonra peyniri, kırmızı biberi ve hindistan cevizini katınız.
7) Başka bir kapta yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar çırpınız ve kaba ilave ediniz.
8) Orta ateşli fırında güvecin üzerini3 santim kabartıp kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişiriniz.
|
|