Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Ispanak Suflesi (Fransa) (3 adet - 183,067 defa bakıldı)

Ispanak Suflesi (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanak Suflesi (Fransa)

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc3930
Gönderme Tarihi: 20.May.2006
2,738 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg Ispanak
1 bas soğan
2 yemek kasigi sivi yag
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kasigi tereyağı veya margarin
2 yemek kasigi un
2 su bardagi süt
Yarim yemek kasigi muskat (hindistancevizi)
3 adet yumurta
150 gr dana jambon

Iki yemek kasigi yagi eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun. Içerisine süt ilave edin. Karistirma teliyle koyu muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirarak pisirin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.
lspanaklari iyice yikayip irice dograyin. Bir kapta soğani sivi yag ile hafifçe kavurun. Içerisine ispanaklari ekleyip atesi kisin ve ispanaklar yumusayincaya kadar pisirin. Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin.
Yapmis oldugunuz unlu karisimi içerisine ekleyin. Içerisine jambonu irice dograyip kasar peyniri rendesi ilave ederek karistirin. hindistancevizi rendesini üzerine koyun. Üç adet yumurtayi çirpin. Tek tek yedirerek yapmis oldugunuz karisima ilave edin.
Tüm karisimi yaglanmis borcama bosaltin. Içerisine su konmus tepsiye koyarak l80 derecede isitilmis firinda üzeri pembelesinceye kadar pisirin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.01.2024


ISPANAK SUFLESİ (FRANSA)

rikkat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15314
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
2,436 defa indirildi / yazdırıldı




SOUFFLE AUX EPINARDS

4 kişilik MALZEME :
60 gr. tereyağı (1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu)
70 gr. un (iki kahve fincanı dolu ve bir çorba kaşığı tepeleme dolu)
75 gr. gravyer peyniri kıyılır gibi ince zar biçimi doğranmış
Az tuz
Az rendelenmiş hindistancevizi
Bir çimdik kırmızı biber
4 yumurta beyazı
4 yumurta sarısı

YAPILIŞI :
Küçük bir tencereye yağ ve unu koyup orta ateşte üç dört dakika kavurup ateşten alınız
Beş dakika dinlendirip kaynar sütü, tuz, biber ve hindistancevizini ilâve ediniz
Bir çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte üç dört dakika kaynatıp ateşten alınız
önce aşağıdaki ıspanağı, sonra yumurta sarılarını ve peyniri ilâve edip karıştırınız
Çukur bir kapta çırpma teli ile yumurta beyazını çırparak kar yapıp çalkalamadan karıştırarak ıspanaklı harcın içerisine yediriniz
Dört adet birer kişilik veya bir adet dört kişilik güvecin içine tamamen yağlayıp içine hafif rende peynir serpiniz
Ve sufle Karcını doldurup fırına sürerek iyice kabarıncaya kadar küçükler onbeş onyedi, büyükler ise yirmibeş otuz dakika pişirip hemen servis ediniz

ISPANAĞI :
Yarım kilo yeşil ıspanağın yapraklarını temizleyip bir kaç dakika yıkayınız
Sonra içinde az karbonat bulunan bol kaynar suda beş dakika haşlayıp soğuk su ile soğutup iyice sıkarak sudan çıkarınız
Küçük et makinasından çekiniz
Tekrar iyice sıkınız ve kullanınız


Ispanaklı Sufle

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc66813
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2011
2,440 defa indirildi / yazdırıldı




75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
30 gr (1/2 su bardağı) galeta unu
1 küçük soğan (ince doğranmış)
300 gr ıspanak (3-4 su yıkanıp, kökleri ayıklanarak ince kıyılmış)
30 gr (1/4 su bardağı) un
200 gr (1 su bardağı) süt
3 yumurtanın akı
3 yumurtanın sarısı
30 gr (1/4 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170° C) getirip, ısıtınız.
Bir çorba kaşığı tereyağla 1 litrelik (5 su bardağı su alan) bir sufle kalıbını yağlayıp, galeta ununu serpiniz. Kalıbı çevirerek her tarafını galeta unuyla kaplayınız. Kalıbı ters çevirip fazla ununu silkeleyerek, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tavada, kalan yağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanı koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar pişiriniz. (Soğanların kavrulmamasına dikkat ediniz.)
Ispanağı ekleyip, sürekli karıştırarak 2-3 dakika, ıspanak tavanın kenarlarına yapışıncaya kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Büyük bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu ekleyerek, pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ekleyiniz. Tencereyi ateşe oturtup, sürekli karıştırarak 2-3 dakika, pürtüksüz koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayınız.
Yumurta sarılarını küçük bir kaseye koyup, tenceredeki karışımdan 2 çorba kaşığı ekleyiniz. Çatalla iyice çırpıp, çok ağır ağır ve dikkatle, yumurtalı karışımı tenceredeki sütlü karışıma, sürekli karıştırarak ekleyiniz. Peynir rendesini, tavadaki ıspanaklı karışımı, tuz, biber ve hindistancevizi rendesini ekleyip, 10 dakika bir kenarda soğumaya bırakınız.
Orta boy bir kasede yumurta aklarını telle ya da elektrikli çırpıcıyla çırparak kar haline getiriniz.
Büyük madeni bir kaşıkla yumurta aklarını azar azar, büyük tenceredeki karışıma ekleyiniz. Karışımı, yağladığınız sufle kalıbına boşaltınız. Kalıbı derin bir tepsiye oturtup, tepsiye tencerenin yarısına gelene kadar sıcak su doldurunuz. Tepsiyi fırına sürüp bir saat, sufle kabarıp ortasına batırılan bir şiş temiz çıkıncaya kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, sufle kalıbını tepsiden çıkarınız.
Sufle kahbının altını bir bezle kurulayıp, servis ediniz.

Not: Bu ince sufle genellikle sıcak su dolu bir tencereye oturtulmuş bir kasede hazırlanırsa da, daha koyu bir kıvamda olması ve üstünün kızarması istenirse, fırında da pişirilebilir. Fırında pişirilecekse, verilen pişirme süresi 10 dakika kısaltılmalıdır.






Ispanak Suflesi (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri



(3 adet Ispanak Suflesi (Fransa) 183,067 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort