Kısa URL: https://ml.md/lc144961
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2019
3,568 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet fileto somon
Kırmızı toz biber
Biberiye
Ispanak için:
300 gram ıspanak
1 adet soğan
1 adet kırmızı kapya biber
Yarım adet rendelenmiş muskat cevizi
50 gram renkli dolmalık biberler
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Somonu kırmızı toz biber ve biberiyeye bulayıp 2 saat kadar bekletin.
Pişirme aşamasında soğanları ve biberleri küp küp doğrayın.
Tavada ısıttığınız zeytinyağında soğan ve biberleri kavurun.
Üzerine ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin.
Son olarak baharatları ekleyip muskat cevizini rendeleyin. (Arzu ederseniz içine krema da ekleyebilirsiniz.)
Sebzeler pişerken somonun iki tarafını da tavada güzelce pişirin.
Ispanağı tabağa alıp somonu üzerine yerleştirin.
Yanında fırında patatesle servis edebilirsiniz.
4 somon fileto
2 patates
4 diş sarımsak
200 gr ıspanak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kimyon
Kekik
Karabiber
Tuz
Öncelikle sosu hazırlayalım. Bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu karıştırıp bir kenara ayırın. Patatesleri soyduktan sonra küp küp doğrayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız baharatlı karışımı yumurta fırçasıyla sürün. Somon filetoları tepsiye dizin ve üzerine baharatlı zeytinyağından sürün. Tepsiyi alüminyum folyo ile kapatın ve balıkları 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Bu sırada bir tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyin ve ince kıyılmış sarımsakları tuz ilavesiyle kavurun. Üzerine sarımsakları ilave edin ve kavurarak pişirin. Ispanaklar suyunu çekip yumuşadığında servis tabağına önce ıspanaklı harcı, üzerine somon filetoları yerleştirin.
Not: Ispanak çanağında somon filetoyu taze dereotu ve kırmızı biber dilimleri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.