Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim. Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edelim. Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim. Yanında yoğurtla servis edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc144223
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019
869 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram ıspanak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı pirinç (bulgur da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Ispanakları temizleyip doğrayın ve bol sirkeli suda toprağı akana kadar iyice yıkayın.
Soğanı küp küp doğrayın. Yağı tavada kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salçayı ekleyin. Ispanakları da ilave edip iyice kavurun.
Ispanaklar eriyip küçüldüğünde, yarım çay bardağı pirinci 1 su bardağı kaynar su ile birlikte tencereye ekleyin. Üzerine tuzunu ve baharatlarını da ilave edin ve kapağını kapatın.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc149877
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2020
366 defa indirildi / yazdırıldı
Ispanak
Soğan
1 yemek kaşığı pirinç
Su
Salça
Yağ
Biraz tuz
Öncelikle yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra biraz salça ekleyin. Ardından ıspanakları ilave edin ve karıştırın. Pirinçleri de dökün ve üzerine sıcak su ekleyin. Kaynamaya bırakın. Sonrasında tuzunu da ilave edin. Ispanağın yanına soğan veya yumurta da önerilebilir.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 11.03.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc158668
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021
372 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo ıspanak
100 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
1 Çay bardağı su
Ispanaklar ayıklanır, yıkanır ve doğranarak hazır hale getirilir. (Elle parçalanarak yapılırsa vitamin değeri gitmemesi açısından uygundur)
Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı konularak üzerine doğranmış soğanlar eklenir.
Soğanlar sotelendikten sonra kıyma eklenerek kıyma iyice kavrulur ve salça ilave edilip karıştırılarak kavurmaya devam edilir.
Sonra ıspanaklar ilave edilerek biraz karıştırılır.
Ispanakların sönmesi sağlanır.
Üzerine; pirinç, sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek pişmesi için bırakılır.
Pişen ıspanak yemeği servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc173230
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2023
177 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
½ çay bardağı su
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
½ çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sumak
Ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın.
Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma işlemini 3-4 dakika daha sürdürün.
Suyu katıp pişirme işlemini kısık ateşte 5 dakika kadar sürdürün. Suyunu çeken sote ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin.
Kavrulmuş ıspanak üzerinde 2 yumurta kadar yer açın.
Yumurtaları açtığınız yuvalara dikkatli bir şekilde bütün olarak kırın. Ispanaklı yumurtayı; kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın.
Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Not: Ispanaklar yeterince su salacağı için mümkün olduğunca az su ekleyerek pişirmeye çalışın. Yumurta sarısının kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Arzuya göre ıspanakları kavurduğunuz esnada 1 tatlı kaşığı kadar domates ya da biber salçası ekleyebilirsiniz.