Küpler halinde doğradığımız soğanları zeytinyağı kavuruyoruz. Yıkanmış doğranmış ıspanakları ilave edip tuz serpip hacmi yarı yarıya inene kadar pişirip kavuruyoruz.
Bifteklerimizi alırken kasaba dövdürüp inceltiyoruz. Bifteğin uç kısmına ıspanaklı harçtan koyup rulo yapıyoruz.Uç kısmını kürdanla tutturuyoruz. Yağsız tavada kızartıyoruz ardından domates rendesi ve sarımsak ilave edip kısık ateşte domatesin suyunu güzelce çekene kadar kapağı kapalı vaziyette pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc155075
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2020
890 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram dana biftek
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
200 gram mantar
250 gram ıspanak
3 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Soğanı ve mantarları yemeklik doğrayın.
Tereyağını tavada eritip soğan ve mantarı soteleyin.
Ispanakları da ayrı bir tencerede zeytinyağında soteleyin.
Sebzeleri karıştırıp krema, tuz ve baharatları ekleyin ve harmanlayın.
Etlerin ortasına ıspanaklı harcı yerleştirip sarın ve kürdanla tutturun.
Hazırladığınız sarmaları tavada mühürleyip 200 dereceye ayarladığınız fırında 10-15 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.