http://www.hurriyet.com.tr
Hamuru için:
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tereyağ
5 gram kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 bağ ıspanak
200 gram lor
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurdu ve oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kasesine alın.
Kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.
Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamuru toparlayıp üzerini örtün ve ortalama 1 saat kadar bekletin.
Kıvam alan hamuru sekiz ayrı parçaya bölüp 10 dakika kadar daha bekletin.
Ispanakları güzelce yıkayın ve sularını iyice akıtın.
Daha sonra iri parçalar halinde doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırın.
Ispanakları ekleyip çok az soteleyin.
Lor, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Daha sonra kenara alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru merdane yardımı ile yuvarlak bir daire şeklinde açın.
Bir pasta tabağını üzerine yerleştirerek kenarlarını bir bıçak yardımı ile güzelce kesin.
Orta kısmına hazırladığınız harçtan ekleyip elinizle yukarı doğru bohça şeklinde büzün.
Bütün bezeleri aynı şekilde yaparak yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Daha sonra fırından alıp üzerini dileğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Not: Hamur açmak istemezseniz bu tarifi yufka ile de deneyebilirsiniz.
|