|
Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc155
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2005
27,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
4 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 dilim beyaz peynir
yarım kg. ıspanak
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
yeterince tuz, karabiber
Ispanağı iyice yıkayıp ayıklayın. Doğrayıp peynnirle ezerek karıştırın. Tuzunu karabiberini ekip, hepsini iyice harmanlayın. Bir kase içine sıvıyağı, yoğurdu koyup, karıştırın. İçine yumurtaları kırın. hepsini iyice karıştırın. Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine yağ, yoğurt karışımından bol miktarda sürün. Ispanaklı içten alıp yufkanın üzerine serpin. Yufkayı bir kenarından tutup geniş geniş sararak rulo yapın. Yağlanmış tepsiye yaptığınız bu ruloyu yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye yerleştirin. Üzerlerine kalan yumurtalı harçtan sürüp, önceden ısıtılmış kızgın fırına sürün. Altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak ikram edin.
Not: Aynı böreği rulo halinde değil de, iri bohçalar yapıp pişirebilirsiniz.
ML® Arap Böreği için tıklayın
|
ISPANAKLI BÖREK |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2286
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
10,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
1 baş soğan
1/2 kg ıspanak
10 adet mantar
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber
Bir yufkayı yayıp, eritilmiş margarini ve suyu fırçayla yufkanın her tarafına sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını üst üste gelecek
şekilde kapatıp, kat yerlerine yağ ve su sürün. Kalan kenarları katlayın. Kat yerlerini yağlayın. Elde ettiğiniz kareyi artı şeklinde kesip, dört ufak kare elde edin. Karelerin orta yerine ıspanaklı harçtan koyun. Zarf şeklinde kapatın. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin. Börekleri ters çevirip, yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Ispanağı bol su ile yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Çıkarıp, fazla sularını süzdükten sonra doğrayın. Yağı bir tencereye koyup, içine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanlar pembeleştiğinde doğranmış mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kıyılmış ıspanağı katıp,biraz çevirin. Kaşar peyniri rendesini de ilave edip, ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
ML® Saçaklı Börek için tıklayın
|
Ispanaklı Hazır Yufka Böreği |
|
Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51687
Gönderme Tarihi: 16.May.2010
8,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
500 gr. ıspanak
yeteri kadar tuz
6 çorba kaşığı tereyağı
Ispanaklar ayıklanıp, yıkanır, haşlanır. Süzülüp yağda kavrulur. Öte yanda yumurtalar çırpılır, süt katılır. Tepsi yağlanır, bir kat yufka konup, üzerine bolca yağ ve sütlü yumurta gezdirilip, ikinci yufka konur. Ispanaklar döşenip, üzeri sütlü yumurta ile bolca sulanır yine yufkalar yağ ve sütlü yumurta konularak bitene dek yerleştirilir. En üste geriye kalan süt dökülüp yağ gezdirilerek orta ısıdaki fırında altı üstü pembeleşinceye dek pişirilir.
ML® Fırında Çubuk Böreği için tıklayın ML® Çabuk Börek için tıklayın
|
Ispanaklı Börek |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7668
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
8,271 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
4 yufka
5 yumurta
200 gram ıspanak
4 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırın. Ispanakları yıkayarak tuzlu suda haşlayın. Süzerek doğrayın. Bir tencereye 2 kaşık sıvıyağ koyun. Küçük doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Daha sonra içine ıspanak tuz ve karabiber serpiştirip ocaktan alarak soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağladıktan sonra 1 yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımı sürün. Yufkaların yarısına kadar bu işlemi yapın. Yarısına geldiğinizde ıspanaklı karışımı yufkanın her yerine yayın. Tekrar yufka serin ve tüm yufkalar bittiğinde üstüne sütlü karışımdan sürün. Fırında yarım saat pişirin.
ML® Burgu Börek için tıklayın
|
ISPANAKLI BÖREK |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2287
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
7,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1/2 litre süt
75 gr margarin
300 gr ıspanak
1 küçük soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet yumurta
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Yumurtayı çırparak süte karıştırın, margarini eritin.
Beyaz peyniri çatalla ezin. Çentilmiş soğanı ve dolma fıstığını hafifçe yağda pembeleştirin.Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın, kaynar suya batırıp, bir dakika haşlayarak çıkarın, iyice süzün. Dibi yağlanmış yapışmaz bir tepsiye veya tavaya yufkanın birini yayın, üste yağ ve yumurtalı sütten kaşıkla bolca dökün, yufkaların orta yerine gelecek şekilde ıspanağı, soğanı, fıstık ve üzümü, ezilmiş peyniri düzgünce serpiştirin. Yine yumurtalı süt ve yağ gezdirerek yufka katlarını tamamlayın. Fırında veya ocakta alt üst ederek 30 dakika pişirin.
ML® Zarf Böreği için tıklayın
|
Ispanaklı Börek |
|
DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9625
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
7,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 1/2 kg. ayıklanıp haşlanmış ıspanak veya pazı
1 büyük soğan (rendelenmiş)
3 çorba kaşığı SANA
4 çorba kaşığı rende kaşar
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
2 çay kaşığı şeker
4 çorba kaşığı süt, tuz, karabiber
3 yumurta
7-8 adet hazır yufka
12 çorba kaşığı eritilmiş SANA
1 kutu yoğurt
Rendelenmiş soğanı 3 çorba kaşığı SANA'da 4-5 dakika kadar kavurun. Ateşten alıp içine, sıkılmış, kıyılmış ıspanak, peynirler, şeker, süt, tuz, biber ve yumurtaları katın, iyice karıştırın. Harcı 4-5 porsiyona ayırın. Dik dörtgen büyük bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkaların kalın kenar kısımlarını muntazam bir şekilde çıkarın. Bir yufkayı masanın üzerine yayıp yağlayın. Diğer bir yufkayı da ortasından ikiye ayırıp, yarısını birinci bütün yufkanın alt yarısının üstüne koyun ve yağlayın. Ayırdığınız ıspanak porsiyonundan birini iki katın en geniş yerine rulo halinde yerleştirin. Yufkanın iki yanını 3 cm. kadar üzerine kıvırın ve yufkanın alt kenarını rulo ıspanağın üzerine çevirip sarın, her sardığınızda üzerini yağlayın.
ML® Mendil Böreği için tıklayın
|
Ispanaklı Börek |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51341
Gönderme Tarihi: 03.May.2010
7,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. ıspanak
4 tane yufka
125 gr. margarin
2 yumurta
3-4 yemek kaşığı yoğurt
100 gr. beyaz peynir
1 baş kuru soğan
Tuz
Ayıklanıp yıkanan ıspanaklar ince kıyılır. Az tuzla ovarak sıkılır. İçine 1 baş soğan ince ince doğranır. Beyaz peynir ufalanır. Karıştırılarak iç hazırlanır. Yumurta, erimiş yağ ve yoğurt karıştırılır. 1 yufkaya kaşık yardımıyla sürülür. Yufka ikiye katlanır, 1/4 ıspanaklı malzeme karıştırılıp kenarları ıspanağı üzerine kapatılarak rulo gibi sarılır ve kendi etrafında döndürülerek yağlı tepsinin ortasına konur. Diğer yufkalar da aynı işlemi yapıp ortaya konulan rulo yufkanın etrafında döndürülerek devam edilir. Kalan yumurtalı yağlı malzeme böreğin üzerine bolca sürülür. Isıtılmış fırında 180° pişirilir.
ML® Ispanak Püresi için tıklayın
ML® Kaytaz Böreği (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.05.2023
|
Ispanaklı Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67437
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
7,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
1 kg. ıspanak
2 adet soğan
100 gr. tulum peyniri
1 avuç ceviz
5 adet yufka
1 yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavada şeffaflaşana kadar kavurun. Sonra yıkanmış ıspanakları ilave edin. Ispanaklar piştikten sonra bir kenara alın ki soğusun. Soğuduktan sonra içine ceviz ve tulum peynirini ilave edin. Yağlanmış yufkayı tepsiye yayın içine bir sıra ıspanak bir sıra yufka şeklinde dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında pişirin.
ML® Yumurta Böreği için tıklayın
ML® Çizik Börek (görsel)
|
Ispanaklı Börek |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65132
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
6,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 demet ıspanak
100 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 adet yufka
Soğanları kavurun. Ispanakları ekleyip kavurmaya devam edin, ufalanmış peyniri ekleyin. Yumurta ve sütü karıştırın. Yufkaları ikiye bölün, geniş tarafına yumurtalı karışımı sürün. Malzemeyi koyun ve rulo yaparak gül şekli verin. Üzerine yumurtalı karışımı sürün ve 190 derece fırında pişirin.
ML® Semirsek için tıklayın
ML® Semirsek (görsel)
|
Ispanaklı Börek |
|
yalan dünya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71748
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2012
6,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 adet yufka
500 gr. ıspanak
1 küçük paket margarin
3 adet yumurta
150 gr. beyazpeynir
3-4 çorba kaşığı yoğurt
Ispanağın sadece yapraklarını ayırıp, 5-6 su yıkayınız.
Suyunu süzdürüp, ovucunuzla hafif ovarak biraz eziniz.
İçerisine peyniri, tuzu koyup, biraz da bunlarla ovarak bir iç hazırlayınız.
Bir kâsenin içerisine yumurtayı, erimiş yağı, yoğurdu koyup, iyice karıştırınız.
Yufkaları birer birer bir yere serip, hazırladığınız karışımdan bir parça yufkanın üzerine sürüp, börek içinin çeyreğini koyup, kenarları için üzerine biraz kapatıp, genişçe rulo şeklinde sarınız.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayınız.
Üzerine hazırladığınız karışımdan biraz ayırıp, her yufkanın üzerine bolca sürünüz.
Yufkaları hafif yağlanmış tepsiye koyup, ısıtılmış orta ısılı fırında altını ve üstünü pembe renkte kızartınız.
Fırından alıp, soğutup, istediğiniz şekilde kesip, servis yapınız.
ML® Katmerli Börek için tıklayın ML® Yumurta Böreği için tıklayın
ML® Yumurta Böreği Videosu
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.05.2023
|
Ispanaklı Börek |
|
Uçan Süpürge
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83539
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012
6,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
6 adet yufka
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
İçi için: 4 dal taze soğan
1 kilo ıspanak
200 gram beyaz peynir
Tuz, karabiber,
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Taze soğanı ince kıyıp üzerine yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ekleyip karıştırın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurdu da ıspanaklı iç harcına ekleyip bir kenarda bekletin. Yufkaların bir tanesini tazgah üzerinde açıp üzerine su ve sıvı yağı çırpıp ısların. Ispanaklı harçtan üzerine serpin ve üzerine bir yufka daha serin ıslatıp büzdürün ortada toplanan böreği ikiye bölüp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca fırından alıp dilimlere ayırın. Servis tabağına dizip ikram edin.
|
ISPANAKLI BÖREK |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74302
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2012
6,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
6 adet yufka
1 kilo ıspanak
2 adet kuru soğan
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
250 gram margarin
Tuz
Karabiber
Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra, kıyalım. Başka bir tencerede, margarin yağında ince ince kıydığımız soğanları pembeleştirip, ıspanakları ilave edelim.
Yeterince tuz ve karabiberle 1-2 dakika kavurup, ocaktan indirelim.
Sütü ılıtıp, 2 adet yumurtayla çırptıktan sonra, erittiğimiz margarini ilave edelim.
Böreği döşeyeceğimiz tepsiyi yağladıktan sonra, bir kat yufkanın kenarları dışa gelecek şekilde serip, üzerine bir kepçe sütlü karışımdan koyup, tekrar yufka serelim.
Ispanaklı harcın yarısını, yufkanın üstüne serpiştirip, bir kepçe daha sütlü karışımdan koyalım.
Arasına sütlü karışımdan koymak şartıyla, iki kat daha yufka dizdikten sonra, kalan ıspanaklı harcı serip, kalan iki yufkayı da dizelim.
Kalan 1 fincan sütlü harca 1 adet yumurta daha katıp, çırptıktan sonra, tepsinin en üstüne sürelim.
Önceden ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirip, servis yapalım.
Not: İsteyenler, kavrulmuş ıspanağa peynir de ilave edebilirler.
|
Ispanaklı Börek |
|
Hilvan'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72845
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
6,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo ıspanak
1 demet maydanoz
1 soğan
200 gram beyaz peynir
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
6 adet yufka
2 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağı
Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine bir yufkayı hiç ıslatmadan serin. Ispanakları iyice yıkayın ve ince bir şekilde kıyın. Üzerine kıyılmış maydanozu, ufalanmış peyniri ve rendelenmiş soğanı da ilave ederek elinizle harmanlayın. Derin bir kabın içinde sütü, suyu, yumurtayı ve sıvı yağı iyice çırpın. Bu karışıma yufkaları batırıp hemen çıkartın ve tepsiye 2 adet yufkayı böyle serin. Ispanaklı harçtan suyunu sıkarak yufkaların üzerine serpin. Kalan yufkaları da sütlü karışımın içine batırıp çıkartın ve ıspanaklı karışımın üzerine kapatın. Tüm yufkalar bu şekilde bitince kalan sütlü karışımdan kaydıysa üzerine gezdirin. Böreği fırına koymadan önce dilimleyin. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
ML® Gül Paçası için tıklayın
|
Ispanaklı Börek |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65838
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
6,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. ıspanak
3 adet yufka
2 adet soğan
Tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
Yufkaları yayıp sekiz eşit üçgene bölün. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanak ve tuzu ekleyin. Ispanak pişene kadar kavurun. Ocaktan alıp çekilmiş ceviz ekleyin. Birer çay bardağı zeytinyağı ve suyu karıştırıp yufkaları ıslatın. Ispanaklı harçtan koyarak sigara böreği gibi sarın. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında pişirin.
ML® Helvalı Börek için tıklayın
|
Ispanaklı Börek |
|
Bahar At
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc73968
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012
5,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
750 gr ıspanak
1 adet soğan
1 çay kaşığı çörekotu
1 kahve fincanı çam fıstığı
Biraz tereyağı
Tuz
Karabiber
Ispanakları tencereye çok az suyla koyup haşlayın. On dk sonra çıkarın. Bir tencerede bir kaşık tereyağıyla soğanları kavurun. Buna çam fıstığını ilave edin. Sonra ıspanakları da koyup kısık ateşte karıştırarak 15 dk pişirin. Tuz ve karabiberini serpin. Fırın tepsisini yağlayın yufkayı serin bunun üzerini yağlayın ikincisini serin ıspanaklı karışımı serdikten sonra çırpılmış üç adet yumurtayı da ıspanakların üzerine eşit bir şekilde dökün. 3.yufkayı da yağladıktan sonra 4.yü serin. Bunu da yağlayıp yumurtayı üzerine sürün. En üste biraz çörek otu serpip sıcak fırına sokun. Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
|
Ispanaklı Börek |
|
ziver47
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc72745
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
5,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo ıspanak
2 soğan
50 gram beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çay bardağı süt
3 adet yufka
Tuz
Karabiber
Ispanakları iyice yıkayıp süzün. İri parçalar halinde doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ufalanmış beyaz peynir ekleyip harmanlayın. Yufkaları da çırptığınız süt ve yağ karışımı ile ıslatın. İstediğiniz şekilde kesip içlerine ıspanaklı harç koyup katlayın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. İstenirse su böreği şeklinde de tepsiye dizip üzerine süt ve yağ gezdirererek fırında pişirebilirsiniz.
ML® Kare Börek için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
|
Ispanaklı Börek |
|
bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88445
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
5,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
Yarım kilo yoğurt
Yarım kilo ıspanak
4 adet yufka (Evde açılmış veya hazır alınmış)
1 kahve finacın un
4 kaşık sade yağ
Yeteri kadar tuz
Küçük kenarlı bir tepsi, yağlanarak hazırlanır. Diğer tarafta, ıspanaklar yıkandıktan sonra yaprakları alınır ve ince ince kıyılır, üzerine tuz serpilir. Tuz ile iyice ovulur, un serperek karıştırılır. Ayrı bir kapta, yağ hafif eritilir. İçine yoğurt, sonra yumurtalar katılır. 2 çay bardağı su ilave edilir. Bir tarafta bırakılır. Diğer tarafta, yufkaları iki kısma taksim ederek tepsiye döşemeye başlamalıdır. Her yufkadan sonra, önceden hazırladığınız, yoğurtlu yumurtalı malzemeden 2-3 çorba kaşığı alıp üzerine serpmeli ve kaşıkla bunu yufkanın üzerine iyice yaymalıdır. Yufkaların birinci kısmı bitince, önceden hazırlanan tuz ile ovulmuş, unlarımış ıspanak yaprakları yufkanın üzerine döşenir. Yalnız yoğurtlu-yumurtalı mazemeyi en üst yufkaya da yetecek kadar idareli kullanmalıdır. Döşeme işi bittikten sonra, börek sivri bir bıçak ve orta hararetteki bir fırında pişirilir.
|
Ispanaklı Börek |
|
tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88527
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
5,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
500 gram ıspanak yaprağı
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Yoğurt, doğranmış ıspanak ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. Baharatı da üzerine ekleyip bu karışımı yufkaların üzerine sürün. Yufkaları kendi içlerinde ortada birleştirir gibi uzun şerit olacak şeklinde sıkı sıkı sıkıştırıp tepsiye dizin 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. Sıcak olarak çayın yanında afiyetle yiyin.
Not: Bu böreği isterseniz pişirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
|
Ispanaklı Börek |
|
hüsna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc93211
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2013
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
600 gram ıspanak
1 demet taze soğan
200 gram lor
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İçine yıkanmış kıyılmış ve biraz ovalanmış ıspanağı da ekleyip ezin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi uzatıp hamuru büzdürerek inceltip şekil verin.. Tepsi büyüklüğünde kesin. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin. Kıtır kıtır harika bir börek oluyor. İç harcını istediğiniz gibi malzemeyle hazırlayabilirsiniz.
|
Ispanaklı Börek |
|
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96597
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2014
2,087 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
3 kaşık sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
İçi için:
1 adet soğan
1 kg. ıspanak
1/2 çay bardağı erimiş tereyağı
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Ocaktan alıp içine kıyılmış ıspanakları ekleyin. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin. Sıvı yağ, un, süt ve tuzu karıştırın. Bir adet yufkayı tepsiye yayın, üzerine sulu karışımdan sürün. Üzerine bir adet yufka koyup ıspanaklı harçtan yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde üstüne dizin. Üzerine kalan sulu karışımı dökün. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
|
|