Yıkanmış ıspanakları ince ince doğrayın. Ispanakları tencereye koyun üzerine bulguru da ilave edip iyice harmanlayın karıştırın. Yağı tavaya koyun içine doğranmış soğanları atın ve pembeleştirin ve soğanların içine yarım yemek kasığı pul biberi atın kızartın. Daha sonra bu soğanı ıspanakların üzerine dökün ve tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte pişirin. Bu yemek susuz olarak ıspanağın bıraktığı suyla pişiyor
500 gr ıspanak
1 su bardak bulgur
Yarım su bardağı su
1 baş soğan
Pul biber
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Ispanakları ayıklayıp yıkayın, sonra ince doğrayın. Soğanı küçük küp doğrayın ve büyük bir tavada sıvı yağ ile kavurun. Daha sonra ıspanakları ve bulguru ekleyip suyunu ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin. Yumuşadıktan sonra altını kapatıp dinlendirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc176962
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2024
222 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı temizlenmiş ve doğranmış taze ıspanak
1 adet büyük boy soğan, doğranmış
2 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
Tuz, karabiber, isteğe bağlı olarak kimyon veya pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ (tereyağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz)
Bir tencereye sıvı yağı alın ve ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
Kavrulmuş soğanların üzerine domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin, salça kokusu çıkana kadar kavurun.
Salçalı karışımın üzerine doğranmış taze ıspanakları ekleyin. Ispanaklar yumuşayana kadar pişirin.
Pişmiş ıspanakların üzerine yıkanmış bulguru ekleyin. Bulgurlar yağla iyice karışana kadar kavurun.
Sıcak su veya sebze suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon veya pul biber ekleyin. Karıştırın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen bulgur pilavını ocaktan alın ve üzerini bir kağıt havlu veya temiz bir bezle kapatıp dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.