|
|
Ispanaklı Çörek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159516
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2021
415 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram ıspanak
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
Karabiber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar elenmiş un
Soğanı yemeklik doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Daha sonra ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika karıştırın. Karabiber ve tuzunu da ilave edip, soğumaya bırakın. Diğer tarafta un, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, tereyağı, süt ve kabartma tozunu karıştırıp, sert bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. 1-2 Soğuyan ıspanağı da blendırdan geçirip, hamura katın ve yoğurun. 3 Hamura ıspanağı katınca yumuşar, bu nedenle biraz daha un katıp orta sertlikte bir hamur elde edin. 4 Hamuru uzun bir rulo oluşturacak biçimde boyuna yuvarlayıp, sonra iki ucunu birleştirerek, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz hamurdan bir miktar ayırarak çöreğin üzerini şekilli olarak süsleyebilirsiniz. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
Ispanaklı Çörek |
|
Ulviye Türkmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc17236
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007
2,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı su,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
tuz.
İçine:
Yarım kg. ıspanak,
250 gram beyaz peynir,
1 çay bardağı zeytinyağı.
Üzerine:
2 adet yumurta akı,
sıvıyağ,
çörekotu
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur ede edin.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Suyunu iyice süzün.
Yapraklarını ince ince doğrayın.
Derince bir kapta, beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştrın. Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm. kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlakar kesin. Artan hamuru yeniden yoğurup, açın. Hamur bitene kadar kesme işemine devam edin. Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürün. Bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirin.
Diğer yarısını üzerine kapatın. Kurabiyelerin üzerine sıvıyağ sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
ML® Ispanaklı Poğaça için tıklayın
ML® Ispanaklı Çörek için tıklayın
|
|
Ispanaklı Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri
|
|